Wi-Fi hız sorunu çözüm yolları - Haberler - indir.com

Wi-Fi hız sorunu çözüm yolları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Liste

Bazı anlarda internet modeminize ne kadar yakın olursanız olun Wi-Fi sinyaliniz çok iyi çekse de internetin oldukça yavaş olduğunu fark edebilirsiniz. Bu noktada düşük internet hızı kullanıcıların canını bir hayli sıkabilmektedir. Bizde sizlere bu içeriğimizde bu düşük internet hızının nasıl düzeltilebileceğine yönelik bazı yöntemlerden bahsedeceğiz. İnternet hızınızın WiFi sinyali güçlü olsa bile düşük olma sebebinin birçok faktörü olabilir. İnternete girmiş olduğunuz cihazda problem olabilir, modem veya bağlantı kablolarınızda sorunlar olabilir. Wifi sinyalinizin güçlü olmasına karşılık internet hızınızda oldukça fazla düşmeler yaşıyorsanız bu noktada sorunun tespiti de bir hayli zor olacaktır.

Söz konusu bu düşük internet hızı sorunu için yapabileceğiniz birçok adım bulunuyor. Ancak sizlere en basit çözüm yollarından daha uğraştırıcı yollara doğru gideceğiz. Ancak hatırlatmakta fayda olacak ki bazı zamanlarda Wifi sinyali tam çekse bile internet hızınız çok hızlı olacağı anlamına gelmemektedir. İnternet hızınızın hızlı olabilmesi için bağlantınızın iyi olması gerekiyor. Wifi sinyali internet hızı değil sadece o cihazın modem ile olan iletişim ve bağlantı gücünü göstermektedir. İyi bir Wifi hızı için iyi bir internet bağlantısı şart diyebiliriz.

WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor?WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor?

Wifi internet hızı düşük sorun ve çözümleri

Hızınızı çeşitli sitelerde deneyin

Yaşamış olduğunuz bu sorunun diğer siteler için de geçerli olup olmadığını tespit edin. Bu noktada farklı denemelerinizde de aynı bağlantı hızını alıyorsanız, sorun site bazlı olmayacaktır. Başka sitelerde de benzer sorun yaşanıyor ise başka bir cihaz ile aynı Wifi ağına bağlanarak gerekli hız testlerini yapmanızı öneririz. Başka cihazda da hız problemi sürüyor ise bu noktada çözüm yollarındaki sıradaki adımımıza bakalım.

Wifi hız testi ile paket tarifinizi karşılaştırın

Hız testinizi en doğru şekilde test etmek için speedtest.net adresine girerek Wifi bağlantısındayken test gerçekleştirin. Bu noktada aldığınız hız sonuçları ile servis sağlayıcınızdan almış olduğunuz paketin temel hızlarını karşılaştırın. Bu noktada internet paketiniz ile orantılı bir sonuç çıkarsa servis sağlayıcınız ile görüşmekte fayda olacaktır. Ancak düşük hızlar aldıysanız diğer adımlara geçebilirsiniz.

Ağ bağdaştırıcı güncellemeleri

Yavaş Wifi bağlantısına sebep olan bir diğer durumda ağ bağdaştırıcısı olabilir. Bu noktada ağ bağdaştırıcısı güncellemelerinizi kontrol edebilirsiniz. Bu güncelleme kontrolleri için ilk olarak “Aygıt Yöneticisi” bölümüne girmeniz gerekiyor. Daha sonra Ağ bağdaştırıcıları adlı sekmeye girin. Burada birden fazla bağdaştırıcı olabilir. Simgesinde sarı üçgen ve ünlem işareti olan bir bağdaştırıcı var ise onda sorun var demektedir. “Sürücüyü güncelleştir” seçeneğine sağ tıklayarak erişebilirsiniz. Bu şekilde ağ bağdaştırıcınızı güncelleyebilirsiniz.

Modeminizi kapatıp tekrar açın

Basit ama bazen etkili çözümlerden olan kapat açı kullanabilirsiniz. Bu noktada modeminizi kapatarak tekrar başlatmanız ile beraber Wifi hızınızı tekrar kontrol edebilirsiniz. Modeminizdeki güç düğmesine basarak modemi kapatın. Daha sonra bağlantı kablolarını çıkartarak birkaç dakika bekleyin. Kabloları takıp tekrar modemi başlattıktan bir süre sonra ağ bağlantınız tekrar gelecektir.


ASUS, CES 2020’de Mesh WiFi özelliğine sahip ZenWiFi çözümlerini tanıttıASUS, CES 2020’de Mesh WiFi özelliğine sahip ZenWiFi çözümlerini tanıttı
Yeni Acer Swift 3 serisi tanıtıldıYeni Acer Swift 3 serisi tanıtıldı

PAYLAŞ