Wi-Fi Direct nedir? - Haberler - indir.com

Wi-Fi Direct nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-05 12:22:28
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçmiş yıllarda teknolojinin daha geri olmasının da etkisiyle, evlerimizde Wi-Fi ağına neredeyse hiç rastlanmıyordu. Çok az evde kullanılan Wi-Fi ağının yanı sıra, akıllı telefonlar henüz piyasaya dahi çıkmamıştı. Fakat insanlar, birbirlerinin telefonlarına dosya aktarımı yapabilmek adına, Bluetooth'tan yararlanabiliyorlardı. Şimdilerde baktığımızda, akıllı telefonların da çıkmasıyla beraber, bluetooth seçeneğinin yanına Whatsapp, mail gibi uygulamalar eklendi. Bu uygulamalar aracılığıyla, insanlar birbirlerine fotoğraf, video vb. dosyaların aktarımını yapmayı kolaylıkla hallediyorlar.

Whatsapp ve mail gibi seçenekler, bluetootha alternatif olarak dosya aktarımında kullanılsa da, bu seçeneklerden daha hızlı işlem yapan bir yol daha bulunuyor. En hızlı aktarımı gerçekleştiren Wi-Fi Direct, mobil internet paketinizden kullanmadan, dosya aktarımını yapmanızı sağlıyor.

Wi-Fi Direct nedir ve nasıl kullanılır?

Wi-Fi Direct kullanabilmek için, iki tane Wi-Fi istemci cihazına ihtiyaç duyulur. Bu iki cihaz birbirine bağlanır ve dosya aktarımının gerçekleşmesini sağlar. Wi-Fi Direct, ilk olarak Wi-Fi P2P adıyla çıktı. Daha sonrasında Wi-Fi Direct adını aldı. Bu özelliği kullanabilmek için, Wi-Fi Direct destekli cihazlara sahip olunması gerekiyor. Her iki cihazın da aynı Wi-Fi adresine bağlı olduğundan emin olduktan sonra, Wi-Fi ayarlarından Wi-Fi Direct'i açın. Sonra, Wi-Fi Direct cihazınız ağda bulunup eşleşme sağlanınca, paylaşma işlemine başlayabilirsiniz. Android cihazınızda bulunan, paylaşılacak dosyanın paylaşma seçeneklerinden, bu kez WiFi Direct'i seçiyorsunuz. Seçimi yaptıktan sonra, paylaşma işlemi başlayacaktır. Diğer paylaşma seçeneklerine göre daha hızlı olan WiFi Direct ile, 2 GB'lık bir dosyayı, en fazla 1 dakika içerisinde göndermeniz mümkün.





PAYLAŞ