Wi-Fi 6E yeni neler sunuyor? - Haberler - indir.com

Wi-Fi 6E yeni neler sunuyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-14 07:50:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2020 yılına girmemiz ile beraber sadece akıllı telefon ve donanım teknolojileri değil, ağ ve bağlantı teknolojileri tarafında da büyük yenilikler göreceğiz. Bu yeniliklerin başında 5G altyapı teknolojisi gelirken hemen ardından ise kablosuz internet teknolojisi olan Wi-Fi için yeni standart Wi-Fi 6 oluyor. Wi-Fi 6 bağlantısı ile beraber Wi-Fi 6 destekli olan akıllı telefonlar ve cihazlar daha hızlı bir internet bağlantısına sahip olacaklar. Wi-Fi 6 geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkarken şimdi ise Wi-Fi 6E standardı ortaya çıktı. Wi-Fi Alliance tarafından belirlenmiş olan bu standartlar, kablosuz internet için yeni teknolojilerin kullanılmasına dair bazı standartlar belirliyor.

Wi-Fi 6 sonrası Wi-Fi 6E geliyor

WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor?WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor?

Henüz Wi-Fi 6 standartı yeni duyurulurken, bu bağlantı ile beraber daha çok kamusal alanlardaki kablosuz ağların daha verimli bir hale gelmesi sağlanacak. Mobil internet kullanımlarının artması ile beraber akıllı telefon üzerinden internet kullanımı yüzde 80 seviyelerine ulaşmış durumda. Özellikle kullanıcılar açık alanlardaki Wi-Fi ağlarını tercih etmesinden ötürü yaşadığı sorun ve tıkanıklıkların Wi-Fi 6 ile beraber ortadan kalkması bekleniyor. Diğer yandan Wi-Fi 6E ise yeni 6 GHz frekanslarını destekleyebildiğini ifade edebilmek için uzantı adı olduğu belirtiliyor. Buna göre bu Wi-Fi standartı daha geniş bir ağda yüksek bir verim sunabilecek.

Wi-Fi 6 ile beraber kablosuz internet kullanımının yaygınlaştığı evler ve mekanlar daha iyi bir Wi-Fi deneyimi yaşayabilecekler. Maksimum hız 3.5 Gbps’den 9.6 Gbps’e çıkacak. Wi-Fi 6E ise artan veri trafiğinin 6 GHz üzerinden çok hızlı ve tıkanma yaşamadan aktarılmasına olanak sağlayacak. İnternet teknolojisi gelişmeye devam ederken, her geçen yıl yeni bir standart ile daha hızlı internet bağlantıları ve teknolojiler görmeye devam ediyoruz. Bakalım Wi-Fi 6 pratikte neler sunacak göreceğiz.


ASUS, CES 2020’de Mesh WiFi özelliğine sahip ZenWiFi çözümlerini tanıttıASUS, CES 2020’de Mesh WiFi özelliğine sahip ZenWiFi çözümlerini tanıttı
Yeni Acer Swift 3 serisi tanıtıldıYeni Acer Swift 3 serisi tanıtıldı

PAYLAŞ