WhatsApp'tan yalan haberlere yönelik yeni özellik - Haberler - indir.com

WhatsApp'tan yalan haberlere yönelik yeni özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-23 17:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Gümüz koşullarını değerlendirdiğimiz taktirde teknolojik gelişimlerin ve sosyal medyaların etkisinin oldukça yüksek payı olduğunu görebiliyoruz. Bu gelişim süreci elbette ki bilginin hızla yayılmasını sağlıyor. Durum böyle seyredince dünyanın bir ucunda gerçekleşen herhangi bir olay saniyeler içerisinde her yerde dünyaya yayılabiliyor. Bu son derece faydalı bir durum olurken aynı zamanda kötü sonuçlarda doğurabiliyor. Gerçek haberler yayıldığı gibi aynı zamanda yalan haber dağılımı da aynı hızla dünyaya yayılabiliyor. Bu da bilgi kirliliği kavramını ortaya çıkarıyor. WhatsApp'a gelen yeni özellik yalan haberleri engelleyecek düzeydeler. Yakın zamanda gelecek olan yeni güncelleme sayesinde WhatsApp, yalan haberlere karşı artık tetikte olacak. 

WhatsApp'ın çökmesiyle Telegram 3 milyon kullanıcı kazandıWhatsApp'ın çökmesiyle Telegram 3 milyon kullanıcı kazandı

WhatsApp'a gelen yeni özellik yalan haberlere karşı

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak vazgeçilmezimiz olan WhatsApp, yalan haber olayına karşı yeni bir özellik ile karşımıza çıkıyor. Kendi çizgisini bozmadan gelişim göstermeye devam eden bu mesajlaşma uygulaması yeni özelliği ile kullanıcıların bilgi kirliliğine maruz kalma durumunu ortadan kaldırıyor. Tüm dünyada en çok tercih edilen anlık mesajlama platformu WhatsApp,asla durdurak bilmiyor. WhatsApp hakkında çıkan haberleri incelediğiniz taktirde WhatsApp neredeyse her hafta bir bir özellik ile karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde WhatsApp Business uygulamasına beta sürümü olarak güncelleme gerçekleştiren şirket, yalan haberlerin önüne geçmek için yeni bir özellik geliştirdi. Bu yeni özellik sayesinde çöp bilgilerin kullanıcılara sunulması uygulama tarafından engelleniyor. 

WhatsApp Business beta sürümünün gelmesi ile beraber işletmeler, kısa link özelliğini aktif olarak kullanmaya başladılar. Bu özellik sayesinde işletmeler, müşterilerine, kendileri ile iletişime geçebilecekleri kısa bir link oluşturabiliyor. İletişim sistemini kendi tercihleri ile geliştiren WhatsApp kullanıcıları hem hızlı hem de güvenli iletişim sağlıyor. WhatsApp Business uygulaması üzerinde çalışmalar bu şekildeyken, Android beta sürümünde de çeşitli gelişmeler söz konusu. WhatsApp uygulamasının Android beta sürümünde muhtemel özellik, yalan içerikli haberlerin yayılmasını hızla engellemek üzerine olacak.

Yalan haberlerin önüne geçilmek içinde "iletildi bilgisi ve sık iletildi" özellikleri kullanılacak. İletildi Bilgisi, kullanıcıların gönderdikleri mesajların kaç kere iletildiğini kontrol etmelerine yardımcı olacaktır. Sık İletildi özelliği ise, gönderilen mesajın ne kadar çok iletildiğini kullanıcılara gösterecek kapsamlı bir özelliktir. Sık iletildi uyarısı olması için bir mesajın dörtten fazla iletilmesi gerekiyor. Gündemde yerini alan bu özellik şu an için kullanıma açık değil. Fakat yakın zamanda WhatsApp uygulaması üzerinden yalan haberlere karşı çeşitli önlemler alarak kullanım elde edeceksiniz. Son derece fonksiyonel bir özellik olarak görülen yalan haberlere karşı önlem alma durumu WhatsApp'ı eskisinden çok daha kaliteli bir hale getirecek. 


WhatsApp'ta sürpriz! Web tarayıcısı yeniliği!WhatsApp'ta sürpriz! Web tarayıcısı yeniliği!
WhatsApp Android Beta İçin Bomba Özellik GeliyorWhatsApp Android Beta İçin Bomba Özellik Geliyor
Facebook, Instagram ve WhatsApp Çökmesi Sonrası Bakanlıktan AçıklamaFacebook, Instagram ve WhatsApp Çökmesi Sonrası Bakanlıktan Açıklama

PAYLAŞ