WhatsApp'tan yalan haberi engelleyecek yeni özellik - Haberler - indir.com

WhatsApp'tan yalan haberi engelleyecek yeni özellik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-01 14:06:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Yazılım

Dünyanın en çok tercihe dilen sohbet uygulaması WhatsApp gerek iş dünyasında gerek kullanıcıların kişisel hayatında en çok tercih ettikleri alternatiflerden biridir. Hem sohbet hem de veri gönderme işlemlerinizi rahatlıkla yapacağınız WhatsApp zaman zaman yalan haberlere de ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra hızla yayılmasına da sebep oluyor. WhatsApp bu yalan haber olayını detaylı bir şekilde değerlendirerek çözüm olarak geliştirdiği İletildi Bilgisi özelliğini beta uygulaması için yayınladı. Bu sistem sayesinde yalan haberler tespit edilerek anında yayılması önlenecek. 

Herkes tarafından tercih edilen en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, beta uygulamasına güncelleme getirerek geçtiğimiz günlerde erişime kapalı olarak uygulamaya eklediği 'iletildi bilgisi' özelliğini beta kullanıcılarının kullanıma sundu. Böylelikle WhatsApp üzerinden yayılan yalan haberlerinin önüne geçilecek. Kullanıcıların yalan haber durumu ile karşı karşıya kalmamasının önüne geçecek olan bu sistem yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulacaktır. İletildi Bilgisi özelliği sayesinde, WhatsApp beta kullanıcıları, iletilen mesajların kaç kez iletildikleri hakkında bilgi alabilecekler. Kullanıcılar bu özellik ile sadece kendi ilettikleri mesajların kaç kez iletildiği konusunda bilgi edinecekler. Bu sebeple size gelen bir mesajı kaç kez iletildiği hakkında bilgi edinmek isterseniz o mesajı başkasına iletmeniz gerekiyor. 

WhatsApp'ın çökmesiyle Telegram 3 milyon kullanıcı kazandıWhatsApp'ın çökmesiyle Telegram 3 milyon kullanıcı kazandı

WhatSapp yalan haberleri engelliyor

Mevcut mesajın kaç kez iletildiği konusunda bilgi almak için mesajın birden fazla sohbet sayfasına iletilmiş olması gerekiyor. Aynı sohbet sayfasında birden fazla iletilmesi herhangi bir sonuç elde etmenizi sağlamıyor. WhatsApp mobil uygulaması, İletildi Bilgisi özelliği yalan ya da kötü amaçlı haberlerin yayılmasını engellemek ve aynı zamanda bu gibi durumların önüne geçmek adına kullanıma sunmaktadır. Kullanıcılar bu özellik sayesinde yalan haber ağına  karşı önlem almış olacaklar. WhatsAp kullanıcıları, gerçek olup olmadığından emin olmadıkları bir mesajın kaç kere iletildiğini kontrol ederek, hızla yayılma kapasitesi olan yalan bir haber mi yoksa gerçek mi olup olmadıklarını ayırt edebilecekler. Kullanıcılar adına oldukça fonksiyonel bir özellik olan İleti Bilgisi, şu an için beta uygulamalarda kullanıma sunuldu. Yakın zamanda tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak olan bu özellik yalan haber durumunu ortadan kaldıracaktır. 

Sık sık güncellenen ve kullanıcı kitlesini bir adım daha memnun etmeye yönelik hareket eden WhatsApp,İletildi Bilgisi özelliği sayesinde de çeşitli imkanlar sunacaktır. Bu özellikte faydalanmak isterseniz WhatsApp Beta uygulamanızı güncellemeniz yeterli olacaktır. Bu güncelleme sayesinde eğer bir mesaj 4'ten fazla iletildiyse iletildi mesajının yerine, sık iletildi mesajı ile karşı karşıya gelirsiniz. Bu da söz konusu mesajın sık iletildiği anlamına gelmektedir. Bu sistem sayesinde kullanıcılar kolaylıkla bir haberin yalan mı doğru mu olup olmadığı hakkında bilgi edinebilirler. Uygulamanın kullanımını çok daha fonksiyonel hale getiren bu güncelleme sayesinde hem akıllı cihazınızı daha fonksiyonel hale getirin hem de uygulamanız sayesinde daha verimli içerikleri değerlendirin. WhatsApp uygulamasını sadece sohbet uygulaması olarak değil aynı zamanda çok daha verimli bir uygulama olarak kullanabilirsiniz. WhatsApp artık yalan haberlere bu sayede yer vermeyecektir. 


WhatsApp'ta sürpriz! Web tarayıcısı yeniliği!WhatsApp'ta sürpriz! Web tarayıcısı yeniliği!
WhatsApp Business için iOS hamlesi!WhatsApp Business için iOS hamlesi!
WhatsApp'a Gelen Yeni Özellikler Dikkat Çekecek!WhatsApp'a Gelen Yeni Özellikler Dikkat Çekecek!

PAYLAŞ