Whatsapp’tan veri politikası için yeni bir adım atıldı - Haberler - indir.com

Whatsapp’tan veri politikası için yeni bir adım atıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformlarının başında gelen WhatsApp, geçtiğimiz aylar içerisinde duyurusunu yaptığı yeni veri politikası pek hoş karşılanmadı ve sert eleştirilere maruz kaldı.

WhatsApp, her ne kadar kullanıcıların gönlünü almaya çalışsa da ilk aylar içerisinde birçok kişi farklı mesajlaşma uygulamalarına geçiş yapmıştı bile. Bu duruma farklı bir çare bulmak için çalışan şirket yeni bir adım atacak. 

WhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği geliyorWhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği geliyor

WhatsApp kullanıcıların geri kazanmak için yeni bir adım attı

Şirketin yeni gizlilik politikasını açıklamak için yeni bir plan geliştirdi. WhatsApp yapmış olduğu duyuruda, kullanıcıların yeni politikayı nasıl okuyabileceği ve farklı gizlilik standartlarına sahip ticari ve kişisel mesajlarına nasıl işlediğini öğrenebileceklerinin açıklaması yapıldı. Bu yeni gizlilik politikası; öncelikle WhatsApp platformundaki mesajlaşma işletmeleriyle ve bu işletmelerin verilerinizin hangi alanlarına erişim sağlayabileceği ilgili kısımları içeriyor. 

WhatsApp mesajlarının birçoğu uçtan uca şifrelenerek korunur. Yani sadece gerçekten konuşan kişiler tarafından erişim sağlanabilir. Fakat şirket, kullanıcıların işletmelere, mesaj göndermesine de izin veriyor ve mesajlar aynı korumaları genişletmiyor. Facebook'ta reklam hedefleme gibi ticari amaçlarla kullanılabilir e bunların bir kısmı Facebook sunuları üzerinde saklanıyor. WhatsApp, 15 Mayıs'taki lansmanın önce, kullanıcılara bu yeni gizlilik politikasını uygulamasında gözden geçirme imkanı sunmayı hedefliyor. Şirket uygulamada yer alan Durum özelliği aracılığıyla kullanıcılara güven vermeye çalıştı. Bununla beraber kullanıcılara yeni politikayı okumalarını ve uygulamayı kullanmaya devam etmelerini kabul etmelerini hatırlayacağını dile getirdi. 

Konuyla ilgili olan yapılan bir diğer duyuruda, işletmelerin müşterilerine ulaşmak için WhatsApp kullanma hakkı için para ödediğini; WhatsApp'ın kullanma hakkı için para ödediğini; WhatsApp platformunun uygulamasını ücretsiz olarak sunabilmesinin yollarından biri olduğunu dile getiriyor ve uygulamanın temel özellikleri her zamanki gibi gizli kalacağı açıklanıyor. WhatsApp kullanıcıları netin yeterince iyi değiştiğini açıklayamadığını kabul eden WhatsApp; politikanın neden olduğu kullanıcı kaybı hakkında da şu açıklamalar yapıldı; 

"Bu süre zarfında, bazı kullanıcıların diğer uygulamaların sunmuş olduklarını görmek adına o platformları inceleyebileceğini anlıyoruz. Bazı rakiplerimizin, insanların mesajlarını göremediklerini iddia ederek paçayı sıyırmaya çalıştıklarını gördük. Eğer bir uygulama varsayılan olarak uçtan uca şifreleme sunmuyorsa bu, mesajlarınızı okuyabilecekleri anlamına gelir. Diğer uygulamalar, WhatsApp’tan daha az bilgi bildikleri için daha iyi olduklarını söylüyor."


Telegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldiTelegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldi
KVKK WhatsApp'tan belge talep ettiKVKK WhatsApp'tan belge talep etti
WhatsApp sessiz video özelliğinin testlerine başladıWhatsApp sessiz video özelliğinin testlerine başladı

PAYLAŞ