WhatsApp’tan para transferlerini kolaylaştıran hamle - Haberler - indir.com

WhatsApp’tan para transferlerini kolaylaştıran hamle

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-24 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Sık sık yeni güncellemeler alan WhatsApp, beta sürümünde para transferini daha kolay bir hale getirecek bir özelliğe kavuştu. 

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, sık sık olarak güncellenerek yeni özelliklere kavuşuyor. Facebook'a ait olan şirket, bu kez de beta sürümünde yeni bir özelliği test etmeye başladı. Bundan birkaç ay önce WhatsApp, belirli alanlarda ilk etapta olmak üzere para transferi özelliğini kullanıcıların beğenisine sundu. Uygulama üzerinden para gönderme işlemini yapmaya yarayan bu özellik, bir kişiyi normal banka uygulamasında olduğu gibi para göndermeye yardımcı oluyor. Yakın zaman içerisinde ülkemizde de kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen bu araç, şimdi beta sürümünde yeni bir özelliğe kavuşuyor. 

Android için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunulduAndroid için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunuldu

Para transferi için sohbet içine kısayol özelliği ekliyor

WhatsApp uygulamasının hemen hemen her resmi sürümünde daha önceki yeniliklerini ortaya çıkaran WABetaInfo adlı kaynak, Adroid uygulamasının Beta sürümünde yeni bir özelliği daha ortaya çıkardı. 2.21.17 sürümünde bulunan bu özellik, para gönderme işlemini tek bir hamle ile yapmaya imkan tanıyor. Sohbet çubuğunun hemen yan kısmında yer alan bu düğme sayesinde kullanıcıların birkaç işlem daha yapmasına gerek olmadan para gönderme işlemi gerçekleşecek. Keşfedilen bu yenilik, şu an için ödeme yönteminin kullanıldığı Hindistan'da test edilebilir durumdadır. Fakat aynı yöntemin kullanıldığı bir diğer ülke olan Brezilya'da şu an için bu kısayolun olduğuna dair bir kanıt bulunmadı. 

Muhtemelen söz konusu bu yenilik ilerleyen dönemlerde her iki ülke içerisinde de kullanıcıların karşısına çıkacak. Geriye kalan diğer ülkeler içinse ne yazık ki WhatsApp Pay özelliği kullanılmıyor. Elbette ki bu, yeni özelliğin daha sonra gelmeyeceği anlamına gelmiyor. WhatsApp, para gönderme işlevini daha fazla ülkede kullanıma sunmak için sürekli olarak çalışmalarına devam ediyor ve yıl sonuna kadar da geniş bir kitleye hitap edecek gibi gözüküyor. Türkiye'deki kullanıcılar da büyük ihtimalle en erken bu yıl sonuna kadar para transferini WhatsApp uygulaması üzerinden yapabilir. 

WhatsApp'un renklerinde küçük değişiklikler olacak

WhatsApp'ın bu yeni özelliğinin yanı sıra WhatsApp'ın son yayınlanan 2.21.18.1 beta sürümünde de bazı değişiklikler vardır. WABetaInfo tarafından ortaya çıkarılan bu yenilik, sohbet içerisinde küçük renk değişimlerinin olduğunu gösteriyor. 

 


WhatsApp için cihazlar arası sohbet aktarma geliyorWhatsApp için cihazlar arası sohbet aktarma geliyor
WhatsApp kullanıcıları yeni bir özelliğe kavuştuWhatsApp kullanıcıları yeni bir özelliğe kavuştu
WhatsApp Taliban'a yardım kanallarını engelliyorWhatsApp Taliban'a yardım kanallarını engelliyor

PAYLAŞ