Whatsapp'tan Nasıl Sahte Konum Atılır? - Haberler - indir.com

Whatsapp'tan Nasıl Sahte Konum Atılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-04 15:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Teknolojinin getirilerinden biri olan konum paylaşma özelliğini bazen kendinize göre kullanmak ve zaman zaman sahte konum gönderme ihtiyacı duyabilirsiniz. Android işletim sistemine sahip cihazlardan da, iOS işletim sistemine sahip cihazlardan da bir kaç adımda  sahte konum gönderilebilmektedir.  

iPhone'da WhatsApp'tan Sahte Konum Atmak

Öncelikle yapmanız gereken iPhone'nuzdan GPS konum servislerini etkinleştirmek. Sonrasında ise "Settings" menüsünde yer alan "Privacy" seçeneğine girerek Location Services'ın etkin durumda olduğunu kontrol edin. WhatsApp'ın konum servislerine erişimini açıktan sonra, WhatsApp uygulamasını açın.
Sahte konum paylaşmak istediğiniz kişiyle olan konuşmanızı açtıktan sonra mesaj yazma kutusunun solunda bulunan + simgesini açın. Ardından karşınıza gelen seçenekler arasından "Location"u tercih etmeniz gerek.

Whatsapp'ta Anlık Konum Nasıl Paylaşılır?Whatsapp'ta Anlık Konum Nasıl Paylaşılır?

Sahte konum paylaşmak istediğiniz kişiyle olan konuşmanızı açın, mesaj yazma kutucuğunun hemen solundaki + simgeli butona dokunun. Açılan seçenekler arasından "Location"ı seçin

Bu ekranda orijinal konumu paylaşmak için "Send your current location"a seçeneğini seçmek yeterli oluyor.

Ancak sahte konum gönderimi içinse arama kutucuğunu kullanmanız gerekli. Arama kutusuna istediğiniz yerin adını yazarak aratın. Ve sonrasında atmak istediğiniz konumu arama seçenekleri içerisinden seçerek gönderin. 

Android'de WhatsApp'tan Sahte Konum Atmak

Android cihazlarsa sahte konum atmanın tek farklı noktası ise, sağ alt kısımda bulunan menüyü ataş simgesine dokunarak açmanız.

 

Ancak Adroid cihazlarda sahte canlı konum atmanızı sağlayacak uygulamalar da bulunuyor.  En başarılı uygulamalardan biri ise Mock Locations.
 

Programını telefonunuza kurduktan sonra, Andorid cihazlardaki "Settings" menüsünden  "Developer Options"ı seçerek, "Select mock location app" içerisinden "Mock Locations" uygulamasını seçin. 

Uygulamayı çalıştırdıktan sonra, göndermek istediğiniz konuma ulaşın ve harita üzerine basılı tutarak işaretleyin.  Arından arayüzde sol tarafta bulunan yeşil renkli tick simgesi olan butonu seçin. 

Ayrıca konumu etkin tutmak için bundan sonra duraklat seçeneğini seçmeniz gerek. Bu işlemi atladığınız zaman birkaç saniye içerisinde uygulama kapanabiliyor.
Sonrasında Whatsapp'ı açarak konum paylaşmak için gerekli olan adımları sırasıyla uygulayın. Bu şekilde mevcut konumunuz Mock Locations uygulamasında seçmiş olduğunuz konum olacak. Bu uygulamayla hem normal hem de canlı konum paylaşımında bulunabilirsiniz.


WhatsApp bildirim ekranında isim gözükmeme hatası ortaya çıktıWhatsApp bildirim ekranında isim gözükmeme hatası ortaya çıktı

PAYLAŞ