Whatsapp'tan mesaj yönlendirme sayısına sınır! - Haberler - indir.com

Whatsapp'tan mesaj yönlendirme sayısına sınır!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-22 08:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Whatsapp, aldığı yeni kararla birlikte, gelen bir mesajı başkalarına iletme özelliğine, sayı sınırı getirdi.

Dünya genelinde milyarlarca insanın ulaşımını sağlayan mesajlaşma uygulaması Whatsapp, neredeyse herkes tarafından kullanılan uygulamalardan birisi. Whatsapp’ın, milyarlarca insan tarafından kullanılması, zaman zaman beraberinde olumsuz sonuçları getirmesine neden olabiliyor. İnsanlara ulaşmakta kolay bir yol ve aracı olarak görülen Whatsapp, bazı ülkelerde manipüle aracı olarak kullanılıyor.

WhatsApp Web, QR kodla nasıl bu kadar hızlı gerçekeştiriliyor?WhatsApp Web, QR kodla nasıl bu kadar hızlı gerçekeştiriliyor?

Whatsapp'ı daha güvenli kılan 5 önemli bilgi

Hatırlamak gerekirse, geçtiğimiz yaz aylarında, Hindistan’da bazı tatsız durumlar yaşanmıştı ve nedeni Whatsapp olarak görüldü. Yalan haberlerin Whatsapp üzerinden hızla dağılması, ülke içerisinde bazı karışıklıkların yaşanmasına neden oldu. Bu durum, Whatsapp yetkililerini harekete geçirdi ve özellikle Hindistan’ı kapsayan bazı yeni özellikler ve kısıtlamalar uygulamaya eklendi. Hindistan da Whatsapp’ın bunun önüne geçmemesi halinde, kendilerinin duruma el atacağını söylemişti. Hindistan’ın Whatsapp için en büyük pazarlardan birisi olması, uygulamanın kısa sürede yenilenmesini sağladı. Whatsapp, hala yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek amacı ile çalışmalarını sürdürüyor. En son getirdiği yenilik de yine bu mantığı kapsıyor.

WhatsApp'ta grup kurmadan toplu mesaj nasıl gönderilir?

Artık Whatsapp’ta en fazla 5 mesaj yönlendirilecek

Hindistan’da yaşanan olayların ardından sıkı önlemler almaya devam eden popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, en son getirdiği özellikle, mesaj yönlendirme sayısını sınırlandırdı. Bundan sonra tek bir mesaj, yalnızca 5 kişiye yönlendirilecek. Açıklama, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen bir etkinlikte yapıldı. Whatsapp sözcüsü, BBC’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Bu uygulama, WhatsApp'ın, kullanıcıların telefon rehberindeki kişilerle yapacakları özel mesajlaşmaya odaklanmasını sağlayacak. Kullanıcılarımızın yeni deneyimlerine ilişkin yorumlarına kulak vermeye ve zaman içinde viral içeriğin önlenmesine yönelik yeni yöntemler aramaya devam edeceğiz.” Bu karar alınmadan önce, Whatsapp’ta iletilmek istenen mesaj 20 kişiye kadar gönderilebiliyordu. Bu sayı bir anda 15 kişi düşürüldü ve yanlış ve yanıltıcı bilgilerin önüne geçmek için bir önlem daha alınmış oldu.


WhatsApp iOS'a 3 yeni özellikle geliyorWhatsApp iOS'a 3 yeni özellikle geliyor
WhatsApp'ta ortalığı karıştıran açık tedirgin ediyor!WhatsApp'ta ortalığı karıştıran açık tedirgin ediyor!
WhatsApp'ta çıkartma/sticker nasıl yapılır?WhatsApp'ta çıkartma/sticker nasıl yapılır?

PAYLAŞ