WhatsApp'tan güvenlik adına önemli hamle - Haberler - indir.com

WhatsApp'tan güvenlik adına önemli hamle

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-25 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma platformu olan WhatsApp için güvenlik noktasında oldukça önemli bir gelişme ortaya çıktı. Facebook’un sahip olduğu uygulama WhatsApp, korona dönemine rağmen gelişimini ve yeni özelliklerini sürdürüyor. Ortaya çıkan yeni bazı özellikler ise bir süredir eleştirilen iClod temelli sohbet yedekleri ile alakalı bir güvenlik özelliğini getiriyor. Söylenen göre uygulamaya çok yakın bir zamanda iCloud’a yapılan sohbet yedeklerini uçtan uca şifreleyecek bir güvenlik yeniliği getirilecek. Bu noktada normal mesajların yanı sıra fotoğraf ve videoların da şifreleneceği ifade ediliyor. Bu durum oldukça güzel görünürken, bu duruma benzer bir altyapının Android tarafındaki Google Drive için de yapılacak olan yedeklere de uygulanacağı ifade ediliyor.

WhatsApp yedeklerine uçtan uca şifreleme geliyor

Alman fedarel yetkilisi WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönteminin açıkları hakkında uyardıAlman fedarel yetkilisi WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönteminin açıkları hakkında uyardı

Bu söz konusu yedekler için Drive’ı tercih edeceklere oldukça olumlu bir hamle diyebiliriz. Uçtan uca şifreleme yedeklemeyi seçtiğiniz içerikleri her açıdan güvenli bir hale getirmiş olacak. Bu sayede WhatsApp medya ve içerik yedekleriniz güvenli bir ortamda saklanmış olacak. WhatsApp için son Android beta sürümünde QR kod temelli kişi ekleme özelliği ortaya çıkmıştı. Yakın zamanda herkes için kullanılabilir olması beklenen bu özellik, kişi ekleme sürecini saniyeler içinde tamamlıyor ve QR tarama üzerinden sunuyor. Böyle kullanıcılar bir yeni kişi kayıt ederken, zaman kazanmış oluyorlar. QR kod bölümüne “benim kodum” ve “kod tarama” olarak iki farklı seçenek katacak olan şirket, süreci en sade hali ile sunmayı başarmış olacak gibi duruyor. Bu özelliğin önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar için ve hem Android hem de iOS tarafında aynı anda sunulması bekleniyor.

Popüler uygulama WhatsApp, bu yeni işlevsel özellikleri ile uygulama deneyimini artırmayı hedefliyor. Şuan için bilinenlerin bu kadar olduğunu belirtelim.


WhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyorWhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyor
WhatsApp Web'de karanlık mod nasıl etkinleştirilir?WhatsApp Web'de karanlık mod nasıl etkinleştirilir?

PAYLAŞ