Whatsapp'tan gönderdiğiniz mesajı Google'da arayabileceksiniz! - Haberler - indir.com

Whatsapp'tan gönderdiğiniz mesajı Google'da arayabileceksiniz!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Kullanıcılarına sürekli yeni özellikler sunan WhatsApp’ın Android beta sürümünde sohbet ekranına yeni bir arama butonu ekleneceği ortaya çıktı.

Dünyanın en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp bildiğiniz gibi bir süre önce uzun zamandır beklenen karanlık mod desteğine kavuşmuştu. Öncesinde de pek çok yeni özelliği kullanıma sunan uygulamanın geliştiricileri uygulama deneyimini arttırabilmek adına sürdürdükleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyorlar. WhatsApp'ın Android beta sürümünü güncelleyen geliştiriciler, uygulamaya eklenecek yeni bir özelliği de ortaya çıkardı.

WhatsApp'tan kendini imha eden mesaj özelliği geliyor!WhatsApp'tan kendini imha eden mesaj özelliği geliyor!

WhatsApp’ın Android beta sürümünde bugün itibariyle yapılan güncellemeyle uygulama sürümü 2.20.94’e yükseltildi. Bu yükseltme beraberinde yeni bir özelliği de getirdi. Beta sürümünde ortaya çıkan yeni özelliğe göre ilerleyen dönemlerde WhatsApp doğrudan Google’ın arama motoruna bağlanabilecek.

WhatsaApp'a mesajlar için arama simgesi gelebilir

WhatsApp geliştiricileri tarafından Android platformuna sundukları yeni beta sürümü, uygulamada yer alan sohbet ekranına yeni bir arama butonu ekliyor. Bu buton, kullanıcılara gönderilen bir mesajların hemen yanında konumlandırılıyor. Bu sayede kullanıcılar aldıkları  bir mesajla ilgili bir internet araması yapmak isterlerse mesajın yanında bulunan bu butona dokunmaları yeterli oluyor. Bu noktada kullanıcılardan belirli izinler talep eden WhatApp içeriği Google'da aramak isteyip istemediğinizi soruyor.

WhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekiyor

Hatırlarsanız WhatsApp, yaklaşık bir sene önce yayınladığı bir beta sürümde de böyle bir özelliğin ip ucunu vermişti. Ancak 1 sene önce yayınlanan özellik mesajlar değil görseller için entegre edilecekti ki ne yazık ki bu özellik kararlı sürümle ortadan kaybolmuştu. Bir sene içerisinde özelliği yeniden değerlendirip mesajlar için sunmayı hedefleyen şirketin bu özelliği kararlı sürümde sunup sunamayacağı henüz bilinmiyor. WhatsApp'ın yeni özellikleriyle ilgili gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 


LG Türkiye’den WhatsApp odaklı hamleLG Türkiye’den WhatsApp odaklı hamle
Facebook ve WhatsApp, Koronavirüsü'le ilgili yanlış bilgilerle savaşan doğruluk kontrolü kuruluşlarına 2 milyon dolar yardımda bulunuyorFacebook ve WhatsApp, Koronavirüsü'le ilgili yanlış bilgilerle savaşan doğruluk kontrolü kuruluşlarına 2 milyon dolar yardımda bulunuyor

PAYLAŞ