Whatsapp'tan bir ilk! - Haberler - indir.com

Whatsapp'tan bir ilk!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-06 14:55:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, kendi tarihinde bir ilke imza atarak, televizyon reklamı verdi.

Dünyanın her yerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan Whatsapp, günümüzün en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması olarak biliniyor. Whatsapp’ın, insanlar arasında bu kadar tercih edilmesi ve dünya genelinde popüler olması, bazen başa bela bir durum haline gelebiliyor. 2018 yılının geride bıraktığımız aylarında, Whatsapp’la ilgili yalan haberlerin yayılması konusunda birçok haber gündeme geldi. Whatsapp’ın büyük bir kitle tarafından kullanılıyor olması, yalan haber yaymak istenildiğinde ilk tercihin Whatsapp olmasına neden oluyor. Bu durum en bilinen örenğiyle Hindistan’da da yaşandı ve Whatsapp , yaşanan olayların ardından sadece Hindistan için ciddi önlemler aldı. Bu durumdaki hakimiyeti tamamen eline almak isteyen Whatsapp, kendi tarihinde bir ilke de imza attı.

Whatsapp, yalan haberlerle ilgili aldığı eleştirilere karşılık, televizyon reklamı yayınladı

Geçtiğimiz aylarda Whatsapp Hindistan’da uygulama üzerinden yayılan yalan haberler dolayısıyla eleştirilere maruz kalmıştı. Yayılan yalan haberler, beraberinde ciddi sonuçlar getirmiş, bu durumdan da Whatsapp, yeterli önlem almaması nedeniyle sorumlu tutulmuştu. Whatsapp buna karşılık yeni bir karar aldı ve bu kararla tarihinde bir ilke imza attı. Uygulama, halkı bilinçlendirmek adına televizyona reklam verdi.

Bununla birlikte bilindiği üzere Whatsapp piyasaya ilk sürüldüğünde ücretli bir uygulama olarak çıkmıştı. Daha sonra Facebook tarafından satın alınan popüler mesajlaşma uygulaması, kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulmaya başladı. Facebook o dönemde Whatsapp’ın her zaman ücretsiz kalacağının taahhüdünü de verdi. Keza o dönemden bu döneme kadar, Whatsapp kullanıcılarından herhangi bir şekilde ücret almadı. Sözünü tutmak isteyen Whatsapp, gelir elde etmek adına farklı bir yol buldu ve yeni bir karar aldı. Alınan yeni karara göre, uygulama 2019 yılı itibariyle kullanıcılarına reklam göstermeye başlayacak. Kısa bir zaman sonra güncellemenin gelmesi ve reklamların görülmeye başlanması bekleniyor. Henüz bu haber resmiyet kazanmış olmasa da şirkete yakın kaynaklar tarafından reddedilmiyor.





PAYLAŞ