Whatsapp'taki ölümcül hata giderildi! - Haberler - indir.com

Whatsapp'taki ölümcül hata giderildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 16:10:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Bir güvenlik araştırmacısının dikkati sayesinde WhatsApp’taki büyük tehlike önlenmiş oldu. İşte kapatılan WhatsApp’taki büyük açık.

Google’da çalışan ve güvenlik araştırmacısı olarak bilinen Natalie Silvanovich WhatsApp’ta çok ciddi bir açık keşfetti. Bugüne kadar gündeme gelmeyen bu durum, araştırmacının dikkati sayesinde ortaya çıkarken durumun WhatsApp tarafından giderildiği ve güvenliğin sağlandığı ifade edildi.

WhatsApp Hesabı Kapatma ve Kalıcı Olarak Silme İşlemleriWhatsApp Hesabı Kapatma ve Kalıcı Olarak Silme İşlemleri

WhatsApp’taki tehlike neydi?

Güvenlik açığı ile ilgili yapılan açıklamalarda WhatsApp’taki kullanıcı verilerinin büyük tehlike altına girdiği ifade edilirken gelen bir WhatsApp araması ile birlikte kişilerin bu tehlikeyle karşı karşıya kaldığı belirtildi. Ağustos ayında keşfedildiği açıklanan açık için gerekli bilgilendirmelerin yapılması, milyonlarca kullanıcının da tehlike ile karşılaşmasını engellemiş oldu.

Konuyla ilgili sosyal medyada Tavis Ormandy tarafından yayınlanan bir mesajda “Bu ciddi bir sorun. Size gelen bir çağrıyı cevaplamak bir saldırganın WhatsApp'ı tamamen ele geçirmesine sebep olabilir!” şeklinde bir ifade kullanılırken, Silvanovich tarafından yapılan bildirimlere WhatsApp tarafından başlangıç aşamasında gerekli ilginin gösterilmediği de açıklandı. Hem Android hem de iOS versiyonları için geçerli olan bu açık şu anda kapatıldığı için kullanıcıların gelen çağrıları açmada herhangi bir sorun yaşaması söz konusu değil.

Whatsapp iOS kullanıcıları için üzücü haber!

Açık nasıl çalışıyordu?

Kullanıcılara saldırgan tarafından gelen arama sonrasında aramanın açılması halinde uygulamanın kontrolü kişinin eline geçiyordu. Böylece tüm medya ve yazışmaların güvenliği tehlike altına giriyordu.


Whatsapp iOS kullanıcıları için üzücü haber!Whatsapp iOS kullanıcıları için üzücü haber!
WhatsApp Android İçin Resim İçinde Resim Özelliği GeldiWhatsApp Android İçin Resim İçinde Resim Özelliği Geldi
Google çalışanının fark ettiği ölümcül WhatsApp hatası çözüldü!Google çalışanının fark ettiği ölümcül WhatsApp hatası çözüldü!

PAYLAŞ