WhatsApp'taki 9 püf noktası ile uygulamada master yapın! - Haberler - indir.com

WhatsApp'taki 9 püf noktası ile uygulamada master yapın!

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-28 16:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

WhatsApp, ücretsiz görüntülü görüşme ve mesaj silme gibi özellikleri sayesinde en popüler online mesajlaşma uygulamalarından birisi. Bununla birlikte, düzenli olarak WhatsApp kullanıyor olsanız bile, en iyi özelliklerinden bazılarını kaçırmış olabilirsiniz. Aşağıda yer verdiğimiz WhatsApp püf noktaları sayesinde WhatsApp'ın tüm özelliklerinden yararlanarak daha iyi bir uygulama deneyimi elde edebilirsiniz.

Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!

1. WhatsApp gizlilik ayarlarınızı düzenleyin

WhatsApp'a en son ne zaman giriş yaptığınız, profil fotoğrafınız gibi pek çok farklı kişisel bilgi temel ayarlar ile birlikte açık durumdadır. Bu nedenle WhatsApp'ı daha gizli bir şekilde kullanmak her zaman avantaj sağlayacaktır.

Ayarlar> Hesap> Gizlilik bölümüne giderek tüm WhatsApp gizlilik ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

2. WhatsApp mesajlarınızı yedekleyin

Önemli sohbetlerinizi kaybetmemek ya da olası bir durumda eski mesajlarınıza kolay bir şekilde ulaşmak için sohbet geçmişinizi yedeklemeniz önerilir. Sohbet yedekleme ayarlarını yapmak adına ilk olarak ayarlar>sohbetler>sohbet yedekleme seçeneklerini takip etmeniz gerekir.

Ekranda çıkacak olan seçenekler üzerinden şimdi yedekle bağlantısı sayesinde tüm WhatsApp sohbetlerinizi yedekleyebilirsiniz. iOS işletim sistemini kullanan kişiler için yedeklemeler iCloud hesabında saklanır. Android işletim sisteminde yedeklemeler ise Google Drive üzerinde tutulmaktadır. (Tabi bu servisleri önceden oturum açarak kullanıma hazır hale getirmeniz gerekir.) Eğer sürekli bu işlemleri yapmak istemiyorsunuz Otomatik Yedekleme seçeneğini kullanabilirsiniz. Otomatik yedekleme yedeklerinizin günlük, haftalık ve aylık olarak yedeklenmesini sağlar.

3. Bireysel whatsapp sohbetlerini dışa aktar

Yaptığınız sohbetleri dışa aktarmak ve kayıt altına almak istiyorsanız sohbeti dışa aktar seçeneğini kullanabilirsiniz. Dışa aktarma yaptıktan sonra bu sohbeti başkalarıyla paylaşabileceğiniz dosyalara sahip olacaksınız. Aynı zamanda dışa aktarma sırasında sohbete dair farklı seçenekleriniz olacağını da unutmayın.

4. WhatsApp duvar kağıdını değiştirin

Sohbet ederken klasik arka planlar yerine duvar kağıtlarını kullanabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak adına sırasıyla ayarlar>sohbetler>sohbet duvar kağıdı seçeneklerini takip etmelisiniz. Arka plan için mevcut kütüphaneden seçim yapabileceğiniz gibi kendi fotoğraflarınızdan birisini arka plana ekleyebilirsiniz. Eğer değiştirdiğiniz bir arka planı kaldırmak ve standart arka planı kullanmak istiyorsanız duvar kağıdını sıfırla seçeneğini kullanmalısınız.

5. WhatsApp mesajlarınızın okunduğundan emin olma

Gönderdiğiniz mesajların karşı taraf tarafından ne zaman alındığını ve ne zaman okunduğunu detaylı bir şekilde görmek istiyorsanız bu konuda mesaj ayrıntılarına gitmeniz gerekir. Mesaj üzerine uzun bir şekilde basılı tuttuktan sonra çıkacak seçeneklerden bilgi bölümüne tıklayarak mesajın ne zaman karşı tarafa iletildiğini ve mesajın ne zaman okunduğunu görebilirsiniz.

6. WhatsApp veri kullanımınızı kontrol edin

WhatsApp, cep telefonlarında kullanıldığı için özellikle wifi bağlantısı olmadığı durumlarda yüksek veri kullanımına neden olabilmektedir. Fakat bu tür durumlara karşılık önlem almanız mümkündür. Veri tüketimi ile ilgili bilgi almak adına ayarlar bölümünde yer alan veri kullanımına göz atabilirsiniz. Eğer veri kullanımınızı kontrol altına almak istiyorsanız medya bölümden otomatik indirme ayarlarını değiştirmelisiniz. WiFi bağlantısı yokken gönderilen medyaları otomatik bir şekilde indirmeyerek mobil verinizden büyük bir tasarruf sağlayabilirsiniz.

7. Masaüstünde WhatsApp kullanın

Uzun zamandan beri kullanıma sunulmuş olsa da pek çok WhatsApp kullanıcısı WhatsApp'ı masaüstünde kullanabileceğini bilmiyor. Bilgisayarda tarayıcınız üzerinden erişebileceğiniz WhatsApp web, WhatsApp konuşmalarınız yapmanız için en kolay yol olarak dikkat çekiyor. Bunun için bilgisayarınızdan web.whatsapp.com adresini açın. Ardından, telefonunuzdan WhatsApp'ı açın ve Ayarlar> WhatsApp Web / Masaüstü'nü ziyaret edin. Şimdi bilgisayarda görüntülenen QR kodunu taramak için telefonunuzu bilgisayar ekranına doğrultun. 

WhatsApp Web Kullanıcılarına Özel 7 İpucu

Sohbetleriniz daha sonra anında ekranda gösterilecek. Üstelik sadece bilgisayarlar için değil tablet gibi farklı cihazlar için de benzer şekilde WhatsApp'ı kullanma şansınız bulunmaktadır. 

8. WhatsApp hesabınızı yeni bir numaraya aktarın

WhatsApp kullanmak isteyen kişilerin cep telefonu numarası üzerinden kayıt yapması gerektiğinden dolayı kişilerin özellikle numara değişikliği sonrasında uygulama üzerinden de numarasını değiştirmesi gerekir. İşlemi başlatmak için Ayarlar> Hesap> Numarayı Değiştir seçeneğine gidin. Verileri düzgün bir şekilde taşımak için hem eski hem de yeni numaraları girmeniz ve onay mesajı ile doğrulama yapmanız gerekir.

9. WhatsApp hesabınızı silme

Eğer mevcut WhatsApp hesabınızı silmek ve kullanım dışı bırakmak istiyorsanız bu konuda ayarlar bölümünü ziyaret etmeniz gerekir. Hesap bölümünden hesabımı sil seçeneğini kullanarak hesabınızı tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Hesabı devre dışı bırakma durumunda numara engellenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu bakımdan istediğiniz zaman yeniden WhatsApp hesabı açabilirsiniz.


Facebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyorFacebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyor
WhatsApp Siber Saldırıları Yeniden BaşladıWhatsApp Siber Saldırıları Yeniden Başladı
Bip'ten Whatsapp'a zeybekli göndermeBip'ten Whatsapp'a zeybekli gönderme

PAYLAŞ