Whatsapp'ta yönetici olduğu için hapse atıldı - Haberler - indir.com

Whatsapp'ta yönetici olduğu için hapse atıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-25 17:25:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak kabul edilen Whatsapp, son zamanlarda bazı kötü olayların doğmasına sebebiyet veriyor. Geçtiğimiz haftalarda, Whatsapp üzerinden yayılan bir yalan haber dolayısıyla, Hindistan'da 30 kişi hayatını kaybetmişti. Bu durum Hindistan yetkililerin, Whatsapp'a karşı sert önlemler almasına neden oldu. Whatsapp'ta bu anlamda üzerine düşeni yapmak için kolları sıvadı ve yalan haberlerin önüne geçebilmek adına, çalışmalar yaptı. Yayınlandığı güncellemenin yanı sıra, yeni çalışmalar yapmaya da devam ediyor.

Whatsapp ne kadar bu durumun önüne geçmeye çalışsa da Hindistan da bazı önlemler almaya devam ediyor. Son olarak Hindistan'dan gelen bilgiye göre, 21 yaşındaki bir genç, bir yalan haber dolayısıyla hapse atıldı.

Gencin suçu, uygun olmayan içeriğin paylaşıldığı grubun yöneticisi olmak

Hindistan, yalan ve uygunsuz olan paylaşımların önüne geçebilme konusunda, oldukça sert yöntemlere başvuruyor. Öyle ki 21 yaşındaki bir genç yöneticisi olduğu bir grup sohbetinde paylaşılan uygunsuz içerik dolayısıyla hapse atıldı. Junaid Khan adındaki genç, bu nedenden ötürü 5 aydır hapiste. Çocuğun suçu, ayaklanmaya teşvik olarak gösterildi.

Junaid Khan'ın ailesi savunmada, oğullarının aslında yönetici olmadığını, gruptaki iki yöneticinin, gruptan ayrılmaları üzerine Whatsapp tarafından oğullarının otomatik olarak yöneticiliğe getirildiğini söylediler. Khan, 14 Şubat'tan beri hapishanede. Gruba atılan mesaj incelendiğinde, 'iletilmiş' bir mesaj olduğu dikkatlerden kaçmadı. Khan'ın tutuklanmasında, aile ne kadar savunma yapsa da şimdilik bir değişiklik olmayacağı ve Kahn'ın ayaklanmaya teşvikten yargılanacağı biliniyor. Ceza nedeni ayaklanmaya teşvik olması nedeniyle, Khan kefaletle de hapisten çıkarılamıyor. Polis ailenin iddiasını Khan'ın mahkemeye çıktıktan sonra öne sürdüğünü ve öncesinde böyle bir iddiasının olmadığını, bununla ilgili bir ispatlarının da olmadığını söylüyor.





PAYLAŞ