WhatsApp'ta Yeni Güvenlik Açığı (Video) - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta Yeni Güvenlik Açığı (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

17 yaşındaki Hintli Indrajeet Bhuyan ve Saurav Kar adlı iki öğrenci tarafından popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta yeni bir güvenlik açığı tespit edildi. Bu güvenlik açığı uygulamanın kilitlenmesine neden oluyor.

Söz konusu açık, 2.000 karakterlik bir metin mesajının alıcıya ulaşması ve alıcının da bu mesajı açmaya çalışmasıyla birlikte uygulamanın kilitlenmesini sağlıyor. Ayrıca mesaj, bu kişiyle olan sohbet geçmişini tamamen sildiği gibi mesajın geliş tarihinden önceki mesajların da geri getirilmesini engelliyor.

WhatsApp Güvenlik Açığı

Ayrıca gelen zararlı mesajın bulunduğu sohbet silinmediği takdirde ise, WhatsApp üzerinde mesajı gönderen kişiye tıkladığınızda uygulama her seferinde tekrar kilitleniyor. Söylenenlere göre zararlı mesajdan 2.11.432 sürüm numaralı WhatsApp Android ve iOS uygulamaları etkilendi.

Eğer sizde bu gibi bir durumla karşılaşırsanız ve yukarıda paylaştığımız resimdeki gibi bir uyarı alırsanız, mesajın geldiği kişiyle olan sohbet geçmişinizi hemen silmenizi tavsiye ederiz. Konuyla ilgili The Hacker News tarafından yayınlanan WhatsApp Güvenlik Açığı Videosu'nu aşağıdan izleyebilirsiniz.




WhatsApp Güvenlik Açığı Videosu


PAYLAŞ