WhatsApp’ta ortaya çıkan ciddi güvenlik açığı - Haberler - indir.com

WhatsApp’ta ortaya çıkan ciddi güvenlik açığı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-19 08:33:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Anlık mesajlaşma platformu olarak uzun yıllardır hizmet veren WhatsApp uygulamasında herkesi ilgilendirecek can sıkıcı bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgilere baktığımızda WhatsApp'da ortaya çıkan bu güvenlik açığı nedeniyle bir MP4 dosyası aracılığı ile uygulama içerisinde yer alan mesajlarınıza ve yine uygulamada depolanan dosyalarınıza uzaktan erişim sağlanmasını sağlıyor. Şirket tarafından "CVE-2019-11931" şeklinde adlandırılan bu sorun, uygulama üzerinden size sadece özel bir modifiyeli MP4 dosyası ile yapılıyor. Bu elbette ki WhatsApp kullanıcılarını oldukça endişelendiren bir durum olarak değerlendiriliyor. 

Buradaki önemli ve sevindirici kısım ise popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinde yaşanan bu sorunun çözülmüş olmasıdır. Söz konusu bu WhatsApp açığı 2.19.274 kodundan Android sürümü ile 2.19.100 kodlu iOS sürümde odluğu ve son güncellemeler ile de ortadan kaldırıldığı aktarılıyor. Bu sebeple son güncellemeyi her WhatsApp kullanıcısının yapması öneriliyor. Aksi halde ciddi sorunlar ile karşı karşıya gelmeleri mümkün olacak. Şöyle ki hatırlamak gerekirse geçtiğimiz hafta şirket, hedeflenmiş saldırıları ortadan kaldırma amacıyla geliştirilen Pegasus için NSO Grup ile de mahkemelik olmuştu. Söz konusu dava Amerika merkezli açılmış olup bu davaya göre Pegasus malware'in WhatsApp aracılığı ile 1.400'den fazla telefona aktarıldığını dile getirmiş olup ve NSO Grup'un "nasıl yaptığı bilinmeyen" bu süreci temelli olarak sona erdirilmesini istemişti. 

Line'da olup WhatsApp'ta olmayan 7 özellikLine'da olup WhatsApp'ta olmayan 7 özellik

WhatsApp'da yaşanan bir sorun daha var

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu WhatsApp üzerinde çok ciddi bir pil sorunu da yaşanıyor. Uygulamada yaşanan bu pil sorunu Android sürümünde kendini gösteriyor. Samsung Galaxy S10e, Galaxy S9, Google Pixel 3, Pixel 4 OnePlus 6, Redmi Note 5 Pro ve daha birçok cihazda yaşanan bu problem sebebiyle uygulama arka planda sürekli olarak aktif halde çalışmaya devam ediyor. Şöyle ki bir kullanıcı uygulamayı sadece 10 dakika kullandı fakat uygulamanın arka planda 1,5 saat boyunca kullanımda olduğu tespit edildi. Bu sorunun kısa bir süre önce yapılan güncellemeden dolayı kaynaklandığı söyleniyor. Bu sorun da elbette ki oldukça can sıkıcı WhatsApp sorunları arasında yer alıyor. Yaşanan bu sorun nedeniyle sadece bir kaç mesaj atmak için kullanılmasının ardından cihazın şarjının yüzde 30'unu yediği tespit edilen WhatsApp Android uygulamasının, çok hızlı bir şekilde yenilenerek kendine gelmesi bekleniyor. 

 


WhatsApp Business yakında bir açılış ekranına sahip olacakWhatsApp Business yakında bir açılış ekranına sahip olacak
Android WhatsApp'ta sıkıcı sorunAndroid WhatsApp'ta sıkıcı sorun
WhatsApp Android için yeni beta güncellemesi geldiWhatsApp Android için yeni beta güncellemesi geldi

PAYLAŞ