WhatsApp'ta Mesaj Göndermek Ücretlimi Bedava mı? - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta Mesaj Göndermek Ücretlimi Bedava mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-20 10:20:25
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Günümüzün en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp Messenger uygulaması uygulama mağazalarında yüksek indirme sayıları ile rekor kırmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere WhatsApp çıktıktan bir süre sonra sosyal medya devi Facebook tarafından satın alındı ve bu satın alım işlemi ile beraber uygulama yeni yetenekler kazanmaya başladı. İlk olarak sesli görüşme özelliği sunulan uygulama bir süre sonra görüntülü görüşme yeteneğinede kavuştu. Geçtiğimiz aylarda ise WhatsApp'a tıpkı Instagram'da olan Hikayeler özelliği sunulmuştu.

WhatsApp uygulaması ilk olarak Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyordu ve yıllık olarak 3 TL gibi ufak bir ücretlendirmesi bulunuyordu. İlk yılı ücretsiz olan uygulama daha sonra yıllık ücrete dönüşüyordu. Ancak şirket yoğunluktan ötürü bu ücretlendirmeyi tamamen kaldırdı ve WhatsApp uygulaması tamamen ücretsiz oldu. Fakat bazı kullanıcılar veya WhatsApp kullanmaya yeni başlayan kullanıcılar WhatsApp üzerinden mesaj göndermek ücrelimi' Soruları akıllarını karıştırıyor. Özellikle mesaj göndermenin de yanı sıra WhatsApp üzerinden bir başka birini aramak paralı mı şeklinde sorular ve düşünceler de bir hayli yüksek durumda. Bu konuyu açıklayacak olursak, WhatsApp üzerinden atacağınız hiçbir mesajda sizlerden ücret kesilmeyecektir.

Fakat Wifi ortamında değil iseniz ve internet paketiniz yok ise ancak mobil veriyi açarsanız internet kullanımı anlık olarak gerçekleşeceği için süreye bağlı olarak WhatsApp mesajınızdan yada aramanızdan internet kullanımıza bazlı olarak TL kesilmesi hattınızdan yaşanacaktır. Bu noktada paketinizin olup olmadığını kontrol ederek internetinizi açmanızı öneririz.





PAYLAŞ