WhatsApp'ta her gün tam 60 milyar mesaj atıyoruz! - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta her gün tam 60 milyar mesaj atıyoruz!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-02 13:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Her gün popüler bir şekilde kullanılmaya devam edilen mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp hakkında yeni istatistikler yayınlanmaya devam ediyor. Uygulama Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alındıktan sonra bir hayli geliştirilmeye devam edilirken Mar Zuckerberg tarafından 2017 yılının dördüncü çeyrek finansal raporları yayınlandı. Bu kapsamda WhatsApp'ın 1.5 milyar seviyelerinde bir kullanıcı rakamına eriştiğini görüyoruz.

İstatistiklere baktığımızda ise WhatsApp kullanıcılarının günlük olarak 60 milyar mesaj attıkları belirtiliyor. Son aylarda gelen yenilikler ile beraber ise uygulama içerisinde geçirilen ortalama süre ve mesaj sayılarıda bir hayli artış sağlamış durumda. Uygulama 4 yıl önce Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alındıktan sonra asıl sıçramayı gerçekleştirdi diyebiliriz. Öyle ki o zamanlar aylık 450 milyon kullanıcı rakamlarına sahip olan uygulamanın 315 milyon günlük aktif kullanıcı sayısı bulunuyordu.

Facebook tarafından satın alınma işlemi sonrasında ise popülaritesi bir hayli artan uygulama büyümeye devam ediyor. Mark Zuckerberg istatistikleri açıklarken Instagram ve WhatsApp'ın hikayeler özelliğinin dünya üzerinde en fazla kullanılan hikaye özelliği olduğunu da dile getirdi. Her iki uygulamanın hikayeler bölümünü günlük 300 milyon kişi aktif bir şekilde kullanırken, Snapchat tarafında ise 178 milyon kullanıcı kullanıyor.





PAYLAŞ