WhatsApp'ta grup kurmadan toplu mesaj nasıl gönderilir? - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta grup kurmadan toplu mesaj nasıl gönderilir?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-20 12:25:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

İşletme hesapları ya da reklam yapmak isteyen kişilerin tercih ettiği toplu mesaj gönderme konusunda WhatsApp farklı seçenekler sunuyor. Özellikle grup kurmadan birden fazla kişiye mesaj göndermek istiyorsanız bu konuda aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

WhatsApp'ta çıkartma/sticker nasıl yapılır?

WhatsApp'ta ortalığı karıştıran açık tedirgin ediyor!WhatsApp'ta ortalığı karıştıran açık tedirgin ediyor!

WhatsApp üzerinden mesaj göndermek ve aynı mesajı birden fazla kişiye göndererek önemli bir duyuruyu, bir ürün tanıtımı gibi çeşitli reklam çalışmalarını yapmak oldukça kolay. WhatsApp'ın çok fazla bilinmeyen bu özelliği, sizi büyük bir zahmetten kurtaracağı gibi aynı zamanda tanıtımlarınızı ya da mesajlarınızın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacak. Bu tip durumlarda kişiler tek tek grup kurmak derdinden kurtulmak adına aşağıda yer alan işlemleri yapmalıdır. Öyle iki grup kurmak çoğu kullanıcının hoş karşılamadığı bir durum olduğundan dolayı toplu mesaj göndermek çok daha uygun olacaktır. 

Whatsapp'ta Anlık Konum Nasıl Paylaşılır?

WhatsApp'ta toplu mesaj gönderme işlemleri

WhatsApp'ta toplu mesaj gönderme işlemleri Android ve iOS işletim sistemlerinde aynı şekilde yapılmaktadır. Bu açıdan işletim sisteminiz ne olursa olsun aşağıda yer alan adımları takip ederek kolay bir şekilde toplu mesaj gönderebilirsiniz.

Toplu mesaj göndermek için kişilerin öncelikli olarak WhatsApp ana ekranına ulaşması ve burada yer alan ayarlar bölümünü açması gerekir.

Burada WhatsApp tarafından eklenen bir özellik olan yeni toplu mesaj seçeneği ile toplu mesaj göndermeye başlayabilirsiniz.

Toplu mesaj göndermek için bu seçeneği işaretlediğinizde kişi listeniz açılacaktır.

Listeden istediğiniz kadar kişiyi seçebilirsiniz. Daha sonrasında bu kişilere göndereceğiniz mesajı yazarak gönder butonuna tıkladığınızda mesajınız tüm kullanıcılara ayrı ayrı gitmiş olacaktır.

Kişi seçimi ekranında WhatsApp tarafından kullanıcılara grup seçeneği sunulmaktadır. Özellikle grup olarak bu mesajın atılmak istenmesi halinde seçilen kullanıcılar hem bir grup altında toplanacak hem de yolladığınız mesaj grubun ilk mesajı olarak yayınlanacaktır. Yeni bir grup kurulurken ya da yeni kuracağınız gruba bir mesaj yollamanız gerekirken bu bölümü işaretlemeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Özellikle grup kurmak istemiyorsanız buradaki grup seçeneğini işaretlemeniz gerekir. Böylece grupsuz bir şekilde kullanıcılara mesajlar gönderilecektir.

Grupsuz toplu mesaj göndermenin kısıtlamaları neler?

Yeni toplu mesaj seçeneğinde bazı kısıtlamalar bulunmaktadır. Bu kısıtlamalar kişilerin tek seferde en fazla 256 kişiye kadar toplu mesaj göndermesi olduğundan dolayı kişilerin toplu mesaj yollayacağı zamanlarda seçeceği kişileri, bu kıstas açısından dikkat etmesi gerekir.

WhatsApp üzerinden göndereceğiniz olan bu toplu mesaj alıcılar tarafından tek tek mesaj olarak görülebilecektir. Toplu mesaj olarak kimlere mesaj gönderildiği karşı taraf tarafından bilinmese de özellikle mesajın toplu mesaj olarak gönderildiği karşı taraf tarafından anlaşılmaktadır. Bu açıdan mesaj göndermeden önce bu detaya dikkat etmeniz önemlidir. Sürekli tanıtım yapan kişiler için çok daha pratik bir yöntem olan bu toplu mesaj için üstelik herhangi bir kısıtlamanın olmaması da pratik bir çözüm sunuyor. 

WhatsApp Çıkartmalar Android ve iOS İçin Geldi


WhatsApp'ta çıkartma/sticker nasıl yapılır?WhatsApp'ta çıkartma/sticker nasıl yapılır?
WhatsApp'a Önemli Yenilikler Geldi!WhatsApp'a Önemli Yenilikler Geldi!

PAYLAŞ