WhatsApp'ta görüntülü grup konuşmaları daha kolay hale gelecek - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta görüntülü grup konuşmaları daha kolay hale gelecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 10:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

2018 senesinde mesaj iletiminde 5 kişi sınırı getiren WhatsApp bugün yeni bir kısıtlamaya gittiğini açıkladı. Bugün itibariyle WhatsApp kullanıcıları bir mesajı beş kişiye ilettiktken sonra paylaşmak istediği diğer kişilere mesajı tek tek iletebilecekler.

Koronavirüs pandemi nedeniyle dünya üzerinde milyonlarca insanın eve çekilmesi, sosyal medya uygulamalarıyla birlikte dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ında kullanımını ciddi bir oranda arttırdı. Dünya üzerinde milyonlarca insanın iletişimi devam ettirebilmek için WhatsApp’ı kullanması nedeniyle oluşabilecek erişim sorununu engellemek isteyen şirket çeşitli kısıtlama kararları alıyor.

Whatsapp'tan gönderdiğiniz mesajı Google'da arayabileceksiniz!Whatsapp'tan gönderdiğiniz mesajı Google'da arayabileceksiniz!

Geçtiğimiz günlerde durum videolarını otuz saniyeden on beş saniyeye düşüren WhatsApp, dün mesaj iletimlerinin beş kişiden fazla olduğunda iletilerin kişilere tek tek gönderilmesini sağlayacak bir özellik yayınladı. Şirketin bu hamlesinin arkasında iki farklı neden yatıyordu. Bunlardan biri yalan haberlerin yayılma hızını düşürmekken, diğeri de görüntülü grup sohbetlerinde kullanıcılara daha iyi bir deneyim sağlamaktı.

WhatsApp için direkt grup araması özelliği

Bildiğiniz üzere görüntülü konuşma için milyonlarca kullanıcı WhatsApp’ı tercih ediyor. Ve uygulamada artan görüntülü aramalar özellikle son birkaç gündür görüntü kalitesinin oldukça düşmesine ve donmalara neden oluyordu. Bu soruna bir çözüm getirmek isteyen şirket sınırlamanın yanı sıra grup konuşmaları için yeni bir özellik yayınladı.

WhatsApp için çoklu hesap desteği yolda!

Bildiğiniz üzere 2018 senesinde aktif olan görüntülü sohbet özelliğinde grup konuşması başlatmak için öncelikle bir arkadaşınızı arayarak sonrasında “Diğer katılımcıları” ekle seçeneğini kullanmanız gerekiyordu. Ancak yeni özellik kullanıcılara direkt olarak görüntülü ve sesli grup sohbeti başlatabilme imkanı sunuyor. Ancak bu özellik şimdilik sadece 4 kişilik sohbetlerde kullanılabiliyor.

Yeni özelliği resmi Twitter hesabından duyuran şirket “WhatsApp’taki 4 ya da daha az kişiden oluşan gruplar için grup çağrılarını hiç olmadığı kadar kolay hale getirdik. Grup sohbetinizdeki herkesle sohbete başlamak için gruplarınızdaki görüntülü ya da sesli çağrı ikonuna tıklayın” açıklamasını yaptı


WhatsApp, sunucu kapasitesini iki kat artırdıWhatsApp, sunucu kapasitesini iki kat artırdı
Realme’den 65 yaş üzeri vatandaşlara Whatsapp eğitimiRealme’den 65 yaş üzeri vatandaşlara Whatsapp eğitimi

PAYLAŞ