WhatsApp'ta Bir Kişi Nasıl Engellenir? - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta Bir Kişi Nasıl Engellenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-09 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ta kullanıcı gizliliği adına birçok özelleştirilebilir ayar bulunmakta. Bu nokta sizleri rahatsız eden yada WhatsApp üzerinden mesaj atmasını istemediğiniz bir kişiyi engellemek mümkün olabiliyor. Sizlere bu içeriğimize ise WhatsApp'ta bir kişiyi engellemek için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz. WhatsApp bir çok kişi tarafından kullanıldığı için neredeyse herkezin WhatsApp hesabı bulunmakta. Herhangi bir yabancı kişinin numaranızı bilmesi sizlere WhatsApp üzerinden mesaj atmaya yeterli oluyor. Bu noktada Spam içerikler yada rahatsız edici mesajlar atanları engellemek en iyi oluyor. Şimdi gelin WhatsApp'ta bir kişiyi engellemeye bakalım.

WhatsApp'ta Bir Kişiyi Engellemek

Engelleme öncesinde WhatsApp'ta bir kişiyi engellediğinizde ortaya çıkan durumları ele alalım:

  • Engellediğiniz kişi size mesaj atamıyor ve atsa dahi size ulaşmıyor.
  • Mesajın size ulaşmadığını görüyor ancak sebebi belli olmuyor.
  • Size daha önce attığı mesajlar silinmiyor.
  • Sizin çevrimiçi durumunuzu ve son görülme zamanınızı göremiyor.
  • Sizin ona önceden attığınız mesajlar silinmiyor.
  • Engellediğiniz kişi rehberinizde kalmaya devam ediyor.
  • Ve sizin engellediğiniz kişinin rehberinde sizin numaranız kalmaya devam ediyor.

iOS WhatsApp'ta Bir Kişiyi Engellemek

İOS tarafından bir kişiyi engellemek için ilk olarak engellemek istediğiniz kişinin sohbetine giriniz. Burada ismine dokunarak profiline erişin. Burada açılan olan profilde aşağı doğru inin ve Bu kişiyi engelle seçeneğine dokunun. Karşınıza gelen uyarı sorusuna Engelle diyerek onay verin.

Artık WhatsApp'ta o kişiyi engellemiş olacaksınız. Diğer yandan Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenmiş Kişiler yolunu izleyerek engellediğiniz kişilerin bulunduğu listeye erişebilirsiniz. Engellenmiş kişilerin listesine kolay bir şekilde yeni kişileride dahil edebiliyorsunuz.

Android WhatsApp'ta Birini Engellemek

Android tarafında ise WhatsApp üzerinden bir kişiyi engellemek için yine engelleyeceğiniz kişinin profiline tıklayarak arayüz sayfasını açın. Burada sağ üst bölümde bulunan üç noktaya basarak açılan seçenekeler kısmından Diğer'e girin. Burada gelen menüde Engelle seçeneğini göreceksiniz, dokunun ve engelleme işlemini gerçekleştirin.

Ayrıca Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenmiş Kişiler yolunu izleyerek burada engellemek istediğiniz kişileri bu listeye dahil edebilir ve daha önce engellediğiniz kişileride görebilirsiniz.





PAYLAŞ