Whatsapp'ın yeni özelliği sahte bilgileri engelliyor - Haberler - indir.com

Whatsapp'ın yeni özelliği sahte bilgileri engelliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-11 12:08:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, son zamanlarda sahte mesajların yayılmasında etkili olan birinci kaynak olarak kullanılıyor. Bilindiği üzere Whatsapp dünya çapında milyarlarca kullanıcıya sahip. Bu nedenle en iyi manipülasyon aracı olarak görülüyor ve sahte bir bilginin yayılması istendiğinde, başvurulan ilk adres Whatsapp oluyor. Hatta bazı ülkeler, bu durumu biraz da bahane ederek Whatsapp'ı ücretli yapma ya da uygulamayı ülkelerinde tamamen kaldırma gibi kararlarıyla gündeme geldiler. Whatsapp, bu durumun son zamanlarda gündeme daha sık gelmesi nedeniyle düğmeye bastı ve sahte mesajların önüne geçebilmek adına bir adım attı. Whatsapp, sahte bilgilerin önüne geçebilmek için bir özelliğini yayına aldı.

Yeni özellik resmi blogta, "Paylaştıklarınız hakkında düşünceli olun" başlığıyla paylaşıldı

Whatsapp, dünya çapında en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olması nedeniyle ve iletişim anlamında kolaylık sağlamasıyla, viral olan mesajların da kendisini gösterdiği ilk platform oluyor. Fakat bu mesajlar her zaman doğru bilgiler içermiyor ve insanlar bu nedenle yanlış bilgiler doğrultusunda hareket edebiliyor. Yakın bir geçmişte, Hindistan'daki ölümlü olaylar kötü sonuçlar doğurmuştu ve aslında bilginin doğruluğu yoktu. Bu nedenle Whatsapp bu mesajların yayılmaması adına bir çözüm arayışındaydı ve bu süreçte geliştirdiği yöntemlerden birisini kullanıcılarına sundu. Özellik, resmi blogda 'Paylaştıklarınız hakkında düşünceli olun' başlığı ile anlatıldı.

Whatsapp'ta size gelen bir mesajı artık arkadaşınız tarafından mı aldığınızı yoksa başka biri tarafından mı gönderildiğini anlayabileceksiniz. Özellik hem grup hem de birebir sohbetlerde geçerli olacak. Fakat özelliği kullanabilmek adına, Whatsapp'ın en son sürümünü indirmeniz gerekiyor. Mesajı arkadaşınızda almadığınız takdirde, üzerinde yönlendirilmiş ileti bildirisi yer alacak. Whatsapp size bu mesajları spam olarak bildirme imkanı da sunuyor.





PAYLAŞ