WhatsApp'ın yeni özelliği ile gizlilk seviyesi arttırıldı - Haberler - indir.com

WhatsApp'ın yeni özelliği ile gizlilk seviyesi arttırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-07 18:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp nihaytet beklenen gizlilik güncellemesini kullanıcılarına sunuyor! Artık kullanıcıların kendisini kimlerin gruba ekleyebileceğini seçebilecekler!

Sosyal medyada pazar lideri Facebook’a ait olan uygulamalardan biri olan Whatsapp, dünyanın en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor. Dünya genelinde 2 milyar kullanıcıya yaklaşan platform her geçen gün popülerliğini ve aktif kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor. Son dönemlerde güncellemeler açısından yoğun bir döneme girmiş olan Whatsapp, gizlilik sorunlarını çözmek için oldukça gayret gösteriyor. Gizlilik sorunlarıyla gündeme gelen Facebook en azından sahibi olduğu uygulamalar için bu sorunu çözme aşamasını hızlandırmış olacak ki, Whatsapp’ın beklenen güncellemesi gün itibariyle kullanıma sunuldu.

WhatsApp ilginç bir özellik ile gelişmeye devam ediyorWhatsApp ilginç bir özellik ile gelişmeye devam ediyor

Whatsapp yeni gizlilik özelliği nedir? Nasıl kullanılır?

Güncellemeyle birlikte artık Whatsapp’ta bugünden itibaren hangi kişilerin sizi sohbet grubuna ekleyebileceğini seçebilme şansınız olacak. Bu senenin başlarında ortaya çıkan gizlilik özelliğini takip eden bu özellik sayesinde uygulama kullanıcılarına sohbet grupları için üç farklı seçenek sunuyor.

Whatsapp'a yeni gelecek güncelleme ile yeni bir devir başlıyor

“Herkes”, “Kişilerim,” Hiç Kimse” seçenekleriyle kullanıcılara kimlerin onları gruba ekleyebileceğini seçme fırsatı tanıyan bu özellik kişisel bilgiler açısından önemli bir adım olmakla birlikte, Whatsapp’ın gizlilik konusunda yayınladığı birbirini takip eden güncellemeler kullanıcıların gizlilikleri üzerindeki hakimiyeti sağlayabilmesi konusunda oldukça önemli bir etki yaratacak gibi duruyor.

Bu özellik sayesinde tanımadığınız ya da rehberinizde kayıtlı olmayan kullanıcıların sizi gruba eklemesini engelleyebileceksiniz. Whatsapp’ın yeni özelliğini kullanmak ise oldukça kolay. Söz konusu ayarları incelemek ve özelliği aktif hale getirmek için Whatsapp uygulamasını açıktan sonra “Ayarlar”a girerek “Hesap” menüsünü seçmeniz ve “Gizlilik” menüsünden “Gruplar” sekmesine girerek dilediğiniz seçeneği tercih etmeniz yeterli.


WhatsApp telefondan bağımsız olmaya hazırlanıyorWhatsApp telefondan bağımsız olmaya hazırlanıyor
WhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekiyorWhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekiyor

PAYLAŞ