WhatsApp'ın kaybolan mesajlar özelliği beta sürümüyle gündemde - Haberler - indir.com

WhatsApp'ın kaybolan mesajlar özelliği beta sürümüyle gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-12 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sohbet uygulamalarından WhatsApp'ın son Android beta güncellemesi, bir süredir üzerinde çalışılmakta olan kaybolan mesajlar özelliğini sonunda getirdi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bir sohbet ya da grupta yer alan bir mesajı silmek durumunda kalmayacak. Çünkü söz konusu bu özellikle mesajlar, otomatik bir şekilde silinecek. WhatsApp uygulaması üzerinde çalışmalar yapan ekip, anlık mesajlaşma uygulamasının Android beta sürümünü güncellediler. 

"2.20.206.9" kod numarasına sahip olan bu güncelleme, kısa bir süre bahsedilen kaybolan mesajlar özelliğinin test edilmesini sağlıyor. Bu durum, kaybolan mesajlar özelliğinin kararlı bir sürüme gelmesi için önemli düzeyde bir süreyi geride bıraktığı anlamına geliyor. uygulamanın son beta sürümünde yer alan bilgilere göre hem kullanıcılar hem de grup yöneticileri, kaybolan mesajlar özelliğini deneyimleyebilecekler. Örnek vermek gerekirse bir grubu yönetiyorsanız, grup ayarları içerisine eklenen yeni bir menü aracılığıyla mesajların otomatik bir şekilde silinmesini sağlayabilirsiniz. Fakat WhatsApp bünyesinde çalışan ekip, yedi gün sınırına henüz bir düzenleme getirmedi. Yani bu konu hakkında tercih yapma imkanınız olmayacak. 

WhatsApp'tan istenmeyen mesajlara yeni çözümWhatsApp'tan istenmeyen mesajlara yeni çözüm

WhatsApp'ın yeni özelliğiyle mesajlar silinecek

WhatsApp tarafından aktarılan bilgilere göre kullanıcılar, bir mesaj silmeden önce bildirim görmeye devam edecekler. Aynı zamanda bir mesaj yanıtlanmış ve yanıtlanan mesaj da kaybolmuşsa, yanıta süresi boyunca herhangi bir şey olmayacak. Benzer bir şekilde iletilen mesajlar da iletildikleri yerde kaybolmayacak. Buna ek olarak eğer istenirse, kaybolacak bir mesaj da yedeklenemeyecek. Fakat bu yedekleme geri yüklendiğinde, mesaj otomatik olarak silinecek. 

Özelliğin kullanıldığı sohbetler kolaylıkla anlaşılacak

WhatsApp'ın kaybolan mesajlar özelliğinin kullanıldığı sohbetleri kolaylıkla anlaşılabilecek. Uygulamanın geliştiricileri, hangi sohbetlerde kaybolan mesajlar özelliğinin anlaşması içinde kullanıcılara imkan tanıyacaktır. Bu bağlamda ise, özelliği aktif hale getirdiğinizde bir sohbete  ait profil fotoğrafında, kaybolan mesajlar için tasarlanmış bir simge görebilirsiniz. Bir diğer yandan ise eğer bir sohbet veya grupta kaybolan mesajlar özelliğini aktif ya da deaktif hale getirirseniz, sohbet içerisinde de bu durumun bilgisini alabilirsiniz. 

Android işletim sistemli akıllı cihaz kullanıcıları, kısmen de olsa söz konusu bu özellikten sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. iOS kullanıcıları için bu özellik şu an için kullanıma sunulmamış gözüküyor. Fakat WhatsApp geliştiricilerinin kaybolan mesajlar özelliğini her iki platform için de geliştirdiği zaten bilinen bir durumdur. Haliyle de bir ya da bir kaç sonraki beta sürüm güncellemesi kaybolan mesajlar özelliğini iOS platformlara getirecek. Söz konusu bu özelliğin beta sürümden kararlı sürüme ne zaman geçeceği de şu an için bilinen bir durum değildir. 

 


WhatsApp süreli mesajlar özelliği üzerinde çalışıyorWhatsApp süreli mesajlar özelliği üzerinde çalışıyor
WhatsApp'ta depolama alanı yönetimi kolaylaştıWhatsApp'ta depolama alanı yönetimi kolaylaştı
WhatsApp ‘Silinen mesaj’ özelliği üzerinde çalışıyorWhatsApp ‘Silinen mesaj’ özelliği üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ