WhatsApp'ın iOS beta sürümü güncellendi - Haberler - indir.com

WhatsApp'ın iOS beta sürümü güncellendi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-15 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp’ın geliştirici ekibi son dönemde çalışmalarını hızlandırmış durumda. Uygulamanın hem Android hem de iOS beta sürümleri güncellenirken, bu güncellemeler ile beraber her iki paltformda yepyeni özelliklere sahip oluyorlar. Özellikle karantina kapsamında evlerimize kapandığımız şu dönemde, kullanıcıların uygulamalarda geçirdiği vakitler bir hayli artmış durumda. WhatsApp uygulaması için de geliştiriciler son dönemde bir hayli hızlanırken, neredeyse her gün beta sürüm güncellemesi gerçekleşiyor. Yapılan her güncelleme ise WhatsApp’a gelecek yeni özellikleri göstermiş oluyor. Geliştiriciler genellikle Android ve iOS için farklı zamanlarda sürüm güncellemeleri sunuyorlar. Ancak bu sefer her iki platform için de aynı esnada güncelleme sundular.

WhatsApp’ın bu yeni beta sürümlerinde her iki işletim sistemi için farklı özellikler görüyoruz. Bu özellikleri bir süre sonra birleşmesi ve her iki platform için de uygulamaların aynı özelliklere sahip olması bekleniyor. Gelin şimdi WhatsApp’ın son beta sürümünde sunulan yeni özellikler neler buna bakalım.

WhatsApp sahte haberlerle savaşmak için önemli bir adım atıyorWhatsApp sahte haberlerle savaşmak için önemli bir adım atıyor

WhatsApp Android için yeni beta güncelleme yenilikleri

WhatsApp’ın Android beta sürüü geliştiriciler tarafından güncellendi ve 2.19.332 sürümüne yükseltildi. Bu yükseltme ile beraber WhatsApp’ın Android sürümünün kısa süre içerisinde şu özelliklere sahip olacağı netleşti.

Engellenen kişi bildirimi

WhatsApp’ın bu yeni beta sürümünde sunulan söz konusu yeni özelliğe göre engellediğiniz bir kişinin sohbetine girdiğiniz zaman yeni birl bildirim balonu sizleri karşılıyor. Bu bildirim balonunda söz konusu kişiyi engellediğiniz ifadesi bulunuyor ve bu balonun sadece size gösterildiğini belirtelim. Engellemiş olduğunuz kişi söz konusu bu balonu görmüyor.

Engellenen kişilerin kategorileştirilmesi

WhatsApp’ta bildiğiniz üzere engellemiş olduğunuz kişilere erişebileceğiniz bir liste bölümü bulunuyor. Bu listenin tasarımı yenilendi ve daha işlevsel bir hale geldi. Artık engellemiş olduğunuz kişiler kategoriye göre ayrılıyor. Engellenen kişi normal bir kullanıcı veya business hesabı ise buna göre iki farklı kategoriye ayrılarak kullanıcılara o şekilde gösteriliyor.

WhatsApp iOS beta sürümü ile beraber gelen güncelleme yenilikleri

WhatsApp’ın iOS için sunmuş olduğu son güncelleme ile beraber ise beta sürüm 2.19.120.20 kodlu sürüme güncellenmiş oldu. Bu sürümde Android’e göre daha fazla özelliğin geldiğini belirtelim.

Açılış ekranında tasarım yeniliği

WhatsApp bildiğiniz üzere Facebook’a ait bir uygulama. Bu sebeple kısa süre önce yeni açılış ekranında Android için “from Facebook” ibaresine yer vermeye başlamıştı. Şimdi ise söz konusu bu açılış ekran tasarımı yenilendi ve “from Facebook” iOS için de gözükmeye başladı.

Ayarlar menüsündeki yenilik

WhatsApp’ın iOS uygulamasında Ayarlar menüsüne de “from Facebook” ibaresi yerleşmiş durumda. Facebook’un bu noktada adını unutturmaya çalışmaması için her alanda yer aldığını görüyoruz.

Mesajlaşma temasındaki yenilik

WhatsApp geliştiricileri tarafında iOS’un arayüzünde önemli yenilikler yapıldığı gözüküyor. Bu yeniliklerden birisi ise kişi ve grup mesajlaşmalarında karşımıza çıkıyor. WhatsApp’ın profil fotoğrafı olmayan kişi ve gruplara katmış olduğu görsel eski görünümünden yeni görünümlerine kavuşmuşlar. Artık daha modern bir görsel tasarımın yer aldığını söyleyebiliriz. Ancak ayrıca tasarım yeniliği sadece burada değil okundu bilgisinin tik tasarımının da yenilendiğini görüyoruz.

Henüz beta sürümler için yayınlanmış olduğu bu yeniliklerin yakın zamanda sunulacak nihai güncelleme ile tüm cihazlara gelmesi bekleniyor.


WhatsApp'ta görüntülü grup konuşmaları daha kolay hale gelecekWhatsApp'ta görüntülü grup konuşmaları daha kolay hale gelecek
WhatsApp grupları takip edeceği iddiaları hakkında açıklama yaptıWhatsApp grupları takip edeceği iddiaları hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ