WhatsApp'ın Facebook ile Telefon Numaranızı Paylaşmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz? - Haberler - indir.com

WhatsApp'ın Facebook ile Telefon Numaranızı Paylaşmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-01 10:04:05
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknolojini gelişmesiyle birlikte iletişim alanları da her geçen gün daha artmaktadır. Özellikle akıllı telefonların hayatımızın her alanına girmesinin ardından en çok kullanılan iletişim araçlarından birisi olan Whatsapp sosyal paylaşım ağlarını arasında en çok tercih edilenidir. Facebook?un satın aldığı Whatsapp?la tüm interneti Facebook yapma çalışmaları devam etmektedir. Facebook tarafından satın alınmasının üstünden 2.5 yılı geçen Whatsapp Facebook ekibi tarafından Facebook gibi hizmetlerine devam ettirilmektedir. Siz de konuyla alakalı detayları merak ediyorsanız, yazımızda gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

Whatsapp ilk kez servisini Facebook hesaplarıyla bağlantılı hale getiriyor

Facebook tarafından 2,5 sene önce satın alınan Whatsapp bu kadar süreden sonra ilk kez servisini Facebook hesaplarıyla bağlantılı hale getirmeye çalışacak. Geçtiğimiz günlerde kullanıcılarının telefon numaralarını ve kullanım metrikleri gibi kullanıcıya ait olan verileri Facebook ile paylaşacağını duyurdu. Bu yenilikle birlikte firma reklam göstermeyecektir. Ancak verilerinizi reklam hedefleme için kullanan ya da kullandıran firma haline gelecektir. Şu an halihazırda dünya genelinde 1 milyar üzerinde kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım ağı aldığı kararla kullanıcılarını endişelendirdi. Yenilikte gizlilik sözleşmesi ve kullanım şartları bulunuyor. Yani firma uygulamaya başlamadan önce size şartları ve gizlilik sözleşmesini kabul edip etmediğinizi soracaktır. Eğer telefon numaranızı Facebook ile paylaşmak istemezseniz önünüzde iki seçenek bulunmaktadır.

Önünüze sunulan iki seçenek

Size sunulan seçeneklerin ilki gizlilik sözleşmesi güncellendiği zaman kabul ediyorum seçeneğini seçmeden önce devamını oku bölümünü detaylı bir şekilde incelemek. Sözleşmenin devamında ise Facebook koordinasyonuyla ilgili bilgi veren yeni Whatsappp sözleşmesinde ?Whatsapp hesap bilgilerimi Facebook ile paylaş? ikonu işaretli olarak sunulmaktadır. Eğer bilgilerinizin paylaşılmasını istemiyorsanız bu işareti kaldırmanız yeterli olacaktır. Bir diğer seçenekte ise şunlar yer alır; siz sözleşmeyi okumadan, incelemeden kabul ettiyseniz ve bu bölümü atladıysanız firma size anlaşmadan dönebilmeniz için 30 gün süre vermektedir. Bunun için uygulama içinde bulunan ayarlar menüsüne gidip, hesap bölümünde bulunan ?hesap bilgilerimi paylaş? kutusundaki işareti kaldırmanız yeterli olacaktır. Ama siz Whatsapp?ın bu özelliğinden şikayetçi değilseniz hiçbirini yapmanıza gerek yok






İlgili uygulamalar

PAYLAŞ