WhatsApp’ın desteği sonlandıracağı iPhone modelleri - Haberler - indir.com

WhatsApp’ın desteği sonlandıracağı iPhone modelleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-25 14:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yakın gelecekte bazı iPhone telefonlar için desteğini sonlandıracak. Bu cihazlarda destek sonlandırıldıktan sonra WhatsApp kullanılamayacak. Peki WhatsApp'ı kullanamayacak iPhone modelleri hangisi?

WhatsApp’ın desteği sonlandıracağı iPhone modelleri

Bildiğimiz gibi neredeyse tüm akıllı telefonlarda WhatsApp uygulaması yüklü sayılır. Telefonlara indirebileceğimiz ve kullanabileceğimiz uygulamalar tamamen işletim sisteminin ne kadar güncel olduğuyla alakalıdır. Bazı uygulamalar güncelliğe fazlasıyla önem veriyor. Bu nedenle işletim sistemlerini güncellemediğimizde bazı uygulamaları da kullanamaz hale geliyoruz. Şimdi de buna benzer bir durum WhatsApp için yaşanacak. Facebook çatısı altında yer alan mesajlaşma uygulaması iOS konusunda bazı kullanıcıları üzecek bir karara imza atacak. Bundan sonra iOS 8 veya üzeri işletim sistemi kullanmayan iPhonelarda WhatsApp kullanılmayacak.

Whatsapp yedekleri Google Drive'da kota yemeyecek!Whatsapp yedekleri Google Drive'da kota yemeyecek!

WhatsApp tarafından yapılan bir açıklamaya göre iOS 7.1.2 ve öncesi işletim sistemlerinde uygulama kullanıma kapatılacak. Daha düşük olan cihazlarda uygulama için yeni hesap oluşturmak veya varolan hesabı kullanmak imkansız hale gelecek. Bu işletim sistemi ve daha düşük cihazlar demek iPhone 4 veya ondan önce çıkan cihazlar demektir. Bu cihazlardan daha düşük cihazınız var ise eğer WhatsApp'a veda etme vaktiniz yakındır. Bu gelişmelerin dışında bir gelişmemiz daha mevcut. O da WhatsApp kullanmaya devam etmek istiyorsanız 1 Şubat 2020 tarihine kadar vaktiniz olacak. Yani bu belirttiğimiz cihazlardan daha düşüklerine veya bunlara sahipseniz WhatsApp'ı kullanmak için 2020 tarihine kadar vaktiniz olacak. Bu tarihten itibaren uygulamayla bağlantılar kesilecek ve uygulamayı varolan hesabınızla kullanmaya devam edemeyeceksiniz.


Google Drive'da yer alan WhatsApp verileri nasıl silinir?Google Drive'da yer alan WhatsApp verileri nasıl silinir?
Whatsapp'ta yedeklediğiniz mesajlar güvende değil!Whatsapp'ta yedeklediğiniz mesajlar güvende değil!
WhatsApp Gold Nedir?WhatsApp Gold Nedir?

PAYLAŞ