WhatsApp'ın çöküşünden sonra bakanlıktan şaşırtan açıklama! - Haberler - indir.com

WhatsApp'ın çöküşünden sonra bakanlıktan şaşırtan açıklama!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-04 14:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dün gece saatlerinde ülkemizde gerçekleşen ciddi erişim sorunları sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından WhatsApp hakkında ilginç açıklamalar yapıldı. Gerçekleşen erişim sorunu ile beraber başta WhatsApp olmak üzere Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarına uzun süre erişim sağlanamadı. Uzun bir süre kullanıma engel olan bu erişim sonrası hakkında kullanıcılar yoğun şikayette bulundular. Daha çok Amerika doğu bölgelerinde ve Avrupa kısmında yaşanan problem Türkiye’de de yoğun bir şekilde gerçekleşti. Veri gizlilik ve paylaşım durumları akıllara gelirken ülkemiz cephesinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açıklamalar yapıldı.

WhatsApp Erişim Sorunu Hakkında Açıklama Geldi

WhatsApp Yanlış Kişiye Fotoğraf Göndermeyi ÖnleyecekWhatsApp Yanlış Kişiye Fotoğraf Göndermeyi Önleyecek

"BİP, LAFF, DEDİ gibi yerli ve milli uygulamaların önemi bir kez daha ortaya çıktı"  Sözleriyle başlayan açıklama şu şekilde devam etti; Instagram, WhatsApp ve Facebook servislerindeki kesintiler, bu 3 şirketin hangi verileri birbiriyle ve başka kimlerle paylaştığı sorusunu akıllara getiriyor. Şeffaf bir şekilde sorunun kaynağını açıklamalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımız alternatifsiz değiller. BİP, LAFF, DEDİ gibi yerli ve milli uygulamaların önemi bir kez daha ortaya çıktı. WhatsApp'tan resim yollayamayanlar için iyi ki yerli alternatiflerimiz var."

WhatsApp, Instagram ve Facebook platformlarında yaşanan erişim sorunlarının dün gece saatleri ile beraber düzeldiğini ve şuan için herhangi bir uygulamada erişim sorunu yaşanmadığını ifade edebiliriz. Konu hakkında WhatsApp cephesinden henüz bir açıklama gelmiş değil.


WhatsApp Durumları Diğer Uygulamalarla BirleşiyorWhatsApp Durumları Diğer Uygulamalarla Birleşiyor
Whatsapp, Instagram ve Facebook ÇöktüWhatsapp, Instagram ve Facebook Çöktü

PAYLAŞ