WhatsApp'ın çökmesiyle Telegram 3 milyon kullanıcı kazandı - Haberler - indir.com

WhatsApp'ın çökmesiyle Telegram 3 milyon kullanıcı kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-16 03:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Henüz geçtiğimiz gece saatleri içerisinde popüler sosyal medya uygulamalarında büyük bir çökme meydana geldi. Önce Instagram ve Facebook’un çökmesi sonrasında daha sonrada WhatsApp çöktü ve kullanıcılar iletişimde kopukluklar yaşadı. Bu durum bir başka mesajlaşma servisi olan Telegram’ın işine yaradı ve Telegram bu esnada tam 3 milyon yeni kullanıcı kazandı. Gizliliği ile ön plana çıkan anlık mesajlaşma servisi olan Telegram, dün Facebook ile beraber birçok uygulamanın bağlantı sorunlarından ötürü birçok kullanıcıyı kendisine çekmiş oldu. Facebook’un sahip olduğu WhatsApp ve Instagram’da ülkemiz dahil olmak üzere birçok bölgede kullanılamaz bir hal aldı.

Telegram’a Kullanıcı Akını Oldu

Galaxy Modelli Telefonlarda Bixby Tuşuna Yanlışlıkla Basılması EngelleniyorGalaxy Modelli Telefonlarda Bixby Tuşuna Yanlışlıkla Basılması Engelleniyor

Durum böyle olunca ise kullanıcılar yeni bir iletişim yolu için farklı uygulamalar tercih ettiler. Bunlardan birisi ise Telegram oldu. Telegram CEO’su yaşanan bu krizden oldukça karlı çıktıklarını dile getirdi. Telegram uçtan uca şifreleme seçeneği sunarak kullanıcılarına mesajlarını görmeme garantisi veriyor. Telegram CEO’su dün yaşanan konu hakkında şu sözleri dile getirdi. Pavel Durov, “Son 24 saatte Telegram’da 3 milyon yeni üye girişi gördük. Bu güzel. Herkes için gerçek güvenlik ve sınırsız yerimiz var” dedi. 2013 ile beraber WhatsApp’ta olmak üzere birçok uygulama için uçtan uca şifreleme özelliğinin gelmesinin etkenlerinden birisi Telegram olmuştu.

Telegam mesajlarda yer alan anahtar kelimeleri tarayarak reklam sunma durumu yapmıyor. Bu noktada ayrıca mesajların kesin olarak depolanmadığını ve satmadığını da dile getiriyor.


Samsung Bilekliği Telefona Dönüştürüyor!Samsung Bilekliği Telefona Dönüştürüyor!
Huawei iki ekranlı bir telefon için patent başvurusunda bulunduHuawei iki ekranlı bir telefon için patent başvurusunda bulundu

PAYLAŞ