Whatsapp'ın bazı bilinmeyen özellikleri - Haberler - indir.com

Whatsapp'ın bazı bilinmeyen özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-06 16:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Son dönemin en popüler uygulamalarından biri olan Whatsapp, akıllı telefon kullanan neredeyse herkes tarafından kullanılıyor. Mesajlaşma uygulaması Whatsapp, kullanıcılarına en kolay şekilde fotoğraf ve video alışverişi sağlayan, ses kaydı gönderilebilen uygulamalardan birisi. Fakat bunların dışında daha ayrıntı özelliklere de sahip. Bazı kullanıcılar bu özelliklerden haberdarken, birçok kişi henüz bu özellikleri keşfetmiş değil. Whatsapp'ta kullanabileceğiniz kıyıda köşede kalmış ayrıntı özellikler şöyle;

  1. Yazınızın biçimini değiştirebilirsiniz

Whatsapp'ta göndermek için yazdığınız metni, kalın, italik, üstü çizili ya da tek aralıklı tercihlerini kullanarak yollayabilirsiniz. Bunun için cümlenizi yazdıktan sonra, cümleyi seçin ve üç nokta seçeneğine basın. Buradan istediğiniz şekilde cümleyi vurgulayabilirsiniz.

  1. Emoji Taraması

Whatsapp güncellendikçe yeni emojiler uygulama içerisindeki yerini alıyor. Bu durum bir yandan iyiyken, bir yandan da kullanıcıların emojileri bulmasında zorluk çekmesine neden oluyor. fakat emoji taraması özelliğiyle, istediğiniz emojiyi kelimelerle yazarak aratıp bulma imkanına sahipsiniz.

  1. Mavi tikin saatini görebilirsiniz

Eğer gönderdiğiniz mesajın ne zaman mavi tik olduğunu merak ediyorsanız, bunu öğrenmeniz mümkün. Bunun için, mesajınızın üzerine basılı tutun ve 'bilgi opsiyonu'nu açın. Buradan mesajın saat kaçta mavi tik olduğunu görebilirsiniz.

  1. Grup sohbetlerini sessize alabilirsiniz

Bazı arkadaş gruplarından gelen mesajlar, zaman zaman sizi sıkıyorsa, grup mesajşarını belli bir süreliğine sessize alabilirsiniz. Bu süreye siz karar verebiliyorsunuz.

  1. Medya indirmeyi kontrol edebilirsiniz

Fotoğraf ve videoların kendiliğinden cihazınıza inmesinin önüne geçmek için, Ayarlar'dan veri kullanımı seçeneğine tıklayarak, medyanın otomatik olarak indirilmesini kapatabilirsiniz.

  1. Mobil veri kontrolünü sağlayın

Ayarlarınızdan verilerin indirilmesini 'mobil veri kullanılırken' düğmesine tıklayarak değiştirebilir, veri kullanımında indirilmesine engel olabilirsiniz. Bu da internetinizin daha az harcanmasını sağlar.





PAYLAŞ