WhatsApp'ın az kullanılan 7 pratik özelliği - Haberler - indir.com

WhatsApp'ın az kullanılan 7 pratik özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-03 11:40:51
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Akıllı telefon kullananların %99'unun kullandığı Whatsap Uygulaması arkadaşlarınızla ücretsiz olarak mesajlaşmanıza yardımcı oluyor. Kullanıcılarına birçok alanda kolaylıklar sunan Whatsapp rakiplerinin önüne geçmeyi başarıyor. Fakat pek çok Whatspp kullanıcısı bu kolaylıkları kullanmamakla beraber hiç bilmediği özellikler var. Bugün size bu özellikleri aktaracağız. Listemizin birinci sırasında yer alan Whatsapp Web mesajları bilgisayar üzerinden yanıtlamanızı sağlıyor. Yapmanız gereken şey ise çok basit arama motoruna Whatsaspp Web yazıp aratıyorsunuz ve bu iş için özel oluşturulmuş sayfaya giriyorsunuz. Karşınıza çıkan sayfada Whatsapp Web butonuna basarak karşınıza çıkan barkodu telefonunuzun kamerasına okutuyorsunuz. Bu sayede bilgisayar üzerinden yazışmalarınıza devam edebiliyorsunuz.

Bir diğer özellik dosya gönderimi. Sadece mesajlaşmak için oluşturulmuş bir uygulama olmayan Whatsapp aynı zamanda dosya gönderme işlemlerinizde de kullanabilirsiniz. Şayet telefon üzerinden dosya göndermek istiyorsanız bunun için telefonunuzu bilgisayara bağlamadan direkt telefon üzerinden gönderebilme şansınız oluyor.

Herkesin sohbet etmeyi çok sevdiği kişiler oluyor. Bu kişilerle sohbet daha eğlenceli ve ulaşmak kolay olsun diye Whatsapp sohbet kısayolu oluşturuyor. Sık konuştuğunuz kişinin profiline girip sağ üst köşede yer alan üç noktayı seçiyorsunuz. Oradan diğer seçeneğini seçerek kısayol seçeneğini seçerek ekranınızın üzerinde kısayol oluşturmuş oluyorsunuz.

Bir diğer özellik olan konuşma sabitleme, kısayol eklemek istemiyorsanız şayet sevdiğiniz kişiye hızlı ulaşmak istiyorsanız konuşma sabitleme özelliğini de kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise konuşmaların olduğu sayfayı açmak ve sabitlemek istediğiniz konuşmanın üzerine basılı tutuğunuz zaman gelen seçeneklerden raptiyeyi andıran sembolü seçerek konuşmayı sabitliye biliyorsunuz.  

Bazen de konuşmalar arasında önemli bilgiler ya da unutulmaması gereken şeyler yazabiliyoruz. Bu yazıları kaydetmek istiyorsanız gene bu yazının üzerine uzunca basarak gelen seçenekler arasında yıldız sembolünü seçerek yazıyı işaretlemiş oluyorsunuz. Daha sonra bu yazılara ulaşmak istediğiniz zamanlarda ise üç yıldız işaretini seçerek ulaşabiliyorsunuz.

Toplu mesaj gönderme işlemi ise size zaman kaybı yaşatmayan bir özellik. Toplu gönderimlerinizde Whatsapp üzerinden sürekli grup kurmak yerine aynı mesajı aynı anda birçok kişiye gönderebilirsiniz.

Bir diğer özellik ise bildirim özelleştirme. Gruplar veya bireysel konuşmaların çok olduğu zamanlarda Whatsapp dayanılmaz hal alıyor. Böyle zamanlarda her bir grup ya da birey için farklı bildirim sesi ayarlayarak kimlerden mesaj geldiğini anlayabilirsiniz. Böylece her mesaj geldiğinde telefona bakmanıza gerek kalmıyor.





PAYLAŞ