WhatsApp'ın 2020'de desteğini keseceği cihazlar - Haberler - indir.com

WhatsApp'ın 2020'de desteğini keseceği cihazlar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-27 15:29:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp için 2020 yılı ile beraber desteği kesilecek olan cihazlar ve platformlar yayınlandı. Her geçen yıl uygulamaların da geliştirilmesi ile beraber eski işletim sistemi ve akıllı telefonlar için uygulama destekleri sonlandırılmaya devam ediliyor. Yapılan en yeni açıklamaya göre Windows Phone cihazları için 1 Ocak’tan itibaren WhatsApp uygulama desteği kesilecek. Facebook’un bünyesinde yer alan WhatsApp, yeni yıla girmemiz ile beraber hangi cihazların WhatsApp desteğinin sonlandırılacağını açıkladı. Dünyanın en fazla kullanıcısına sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sürekli yeni özellikler kazanarak bu sayede işlevselliğini üst seviyede tutmaya devam ediyor.

WhatsApp desteği 2020 ile beraber kesilecek olan akıllı telefonlar

WhatsApp'ın iOS sürümüne 2 etkili özellik geliyorWhatsApp'ın iOS sürümüne 2 etkili özellik geliyor

WhatsApp’ı artık 2020 ile beraber bazı eski işletim sistemleri ve akıllı telefonlar kullanamayacak. Şirketin yeni blog yazısında yer verdiği detaylarda WhatsApp’ın kullanılamayacağı yeni cihazlar duyuruldu.

  • WhatsApp 2.3.7 Gingerbread ve önceki sürümler için 1 Şubat 2020’den itibaren destek kesilecek.
  • iOS 8 ve önceki sürümler için ise 1 Şubat 2020’den itibaren destek sonlandırılacak.

Teorik olarak WhatsApp şirketi bu sürümler için WhatsApp desteğini tamamen sonlandırmıyor. Ancak WhatsApp’ta yer alan bazı özelliklerin kullanımını sınırlandırıyor. Kullanıcılar eski sürümde WhatsApp’ın gelişmiş özelliklerine erişemeyecekler. Ancak WhatsApp, Windows Phone cihazlarının 1  Ocak 2020’den itibaren desteğini tamamen sonlandırıyor. Windows Phone işletim sistemli Nokia Lumia serisi bir telefona sahipseniz bu tarihten sonra WhatsApp’ı kullanamayacaksınız.

WhatsApp kullanıcı sayısı ve uygulamaya eklenecek yeni özelliklerin eski platformlar tarafından desteklenmemesinden ötürü desteğini kesiyor. Şuan için WhatsApp desteği bulunan en eski sürümleri hatırlatmak gerekirse Android 4.0.3 ve sonrası sürümler ile beraber iOS 9 ve sonrası sürümlerin WhatsApp desteğinin devam ettiğini belirtelim. Bakalım şirket ilerleyen dönemlerde başka modeller için de desteğini kesecek mi göreceğiz.


Türkiye’deki WhatsApp kullanım oranı açıklandıTürkiye’deki WhatsApp kullanım oranı açıklandı
WhatsApp için karanlık mod kullanmamıza az kaldıWhatsApp için karanlık mod kullanmamıza az kaldı

PAYLAŞ