WhatsApp'ı Kötü Amaçla Kullananlara Kötü Haber - Haberler - indir.com

WhatsApp'ı Kötü Amaçla Kullananlara Kötü Haber

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-14 17:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sosyal medyalar arasında en çok kullanıcı sayısına sahip olan Facebook büyüme kat etmesi ile beraber çeşitli platformları satın almıştı. Bunlardan biri de sohbet uygulamaları arasında en popüler olanı WhatsApp'tır. Facebook tarafından satın alınan WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olup yediden yetmişe herkesin kullanımına uygun bir şekilde tasarlanmıştır. Geçmişten günümüze hayatımıza dahil olduğu günden bugüne en çok kullanıcı sayısına sahip olmayı başarmıştır. Hem güvenli hem de kullanımı oldukça kolay olan WhatsApp mobil uygulaması, dünyanın her noktasında kullanılıyor. Üstelik bu popüler sohbet uygulaması her geçen gün farklı yenilikler ile gelişmeye de devam ediyor. 

Fakat şöyle bir durum var ki o da, WhatsApp uygulaması içerisinde birçok dolandırıcı, reklam, spam hesapları da vardır. Fakat şöyle ki bu hesaplar hukuki işlemler ile karşı karşıya kalmak üzere. Söz konusu bu durumlar elbette ki her sosyal medyada bulunan ve gerektiğinde kesinlikle önlem alınması gereken bir durumdur. Bu sebeple geliştirici şirketler bu durumları dikkate alarak kullanıcıların zarar görmemesi adına ilk aşamada güvenlik şartlarını artırarak ya da çeşitli hukuki önlemler alarak kullanıcılara yardımcı olmayı hedefliyor. 

Apple, Google, WhatsApp Gibi Şirketler Sohbetleri Gizli Tutmak İçin SavaşıyorApple, Google, WhatsApp Gibi Şirketler Sohbetleri Gizli Tutmak İçin Savaşıyor

Sahte hesaplara hukuki işlem geliyor

Sosyam medya şirketi Facebook, dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma uygulamasının kötüye kullanılmamasını ve bunun yanı sıra aynı zamanda platform üzerinden yanlış bilgi yayılmasını engellemek amacıyla bir takım güvenlik önlemleri almak zorunda kaldı. Bu güvenlik önemleri sebebiyle, şirketlerde dahil olmak üzere WhatsApp platformu kötü niyetli bir şekilde kullanan hesaplara hukuki yaptırımlar uygulanacak. Uygulama doğru amaç doğrultusunda kullanıldığı taktirde kullanıcılarına daha faydalı bir hizmet verecek ve hatta herhangi bri yaptırım ile de karşı karşıya kalmayacak. Bu sebeple belirlenen amaç doğrultusunda kullandığı taktirde uygulamanın olumsuz durumları ile karşı karşıya kalmayacaksınız. 

WhatsApp kısa bir süre önce uygulamanın değiştirilmiş sürümlerini kullanmayı tercih eden kullanıcıları engelleme kararı aldı ve durumu da uygulamadı. Bununla beraber aynı zamanda Spam mesajklar ile mücadele etmek amacıyla da milyonlarca hesabı banladı. Hatta şöyle ki söylentilerin platform üzerinden hızla yayılmasının önüne geçmek amacıyla çoklu mesaj sistemine de sınır getirmeyi ihmal etmedi. Bu duruma örnek vermek gerekirse Hindistan'da dijital pazarlama şirketleri, WhatsApp uygulaması üzerinden çoklu mesaj atma sistemini kullanarak hiç para harcamadan müşterilerine kolaylıkla erişebiliyor. Bu ve bunun gibi hesaplar kapatılarak uygulamanın belirlemiş olduğu kurallar uygulandı. 

Hindistan'da bulunan bazı şirketler dahi, insanların web siteleri aracılığı ile isimsiz numaralar üzerinden WhatsApp aralığı ile toplu mesaj sistemini kullanmasına izin veriyor. WhatsApp bu duruma taviz göstermeyerek sadece spam karşıtı kısıtlamalara sahip oldukları iddia edilen şirketlere karşı yasal işlemler başlatacakları konusunda çeşitli uyarılarda bulundu. Fakat bu esnada nasıl bir yasal yaptırım uygulanacağı hakkında ise kesin bir bilgi yoktur. WhatsApp uygulamasını amacı dışında kullanmayı tercih eden kişisel kullanıcılar ve şirketler çok yakın zamanda WhatsApp tarafından uygulanacak hukuki yaptırımlar ile karşı karşıya kalacaklar. 


WhatsApp Üzerinden Gönderilen Mesajları Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır?WhatsApp Üzerinden Gönderilen Mesajları Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır?
WhatsApp Hesabını Tamamen Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?WhatsApp Hesabını Tamamen Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?
WhatsApp'ta Açık Bulan Genç 5 Bin Dolar Ödül AldıWhatsApp'ta Açık Bulan Genç 5 Bin Dolar Ödül Aldı

PAYLAŞ