WhatsApp'ı Bırakıp Viber Kullanmanız için 5 Neden - Haberler - indir.com

WhatsApp'ı Bırakıp Viber Kullanmanız için 5 Neden

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-23 00:01:27
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Mesajlaşma uygulamaları denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Whatsapp, diğer mesajlaşma uygulamalarını gerisinde bırakmış durumda. Hem bu anlamda eski bir uygulama olması hem de sürekli güncellenerek kullanıcılarına yeni içerikler sunması Whatsapp'ın tercih edilmesinde önemli rol oynuyor. Fakat en az Whatsapp kadar nitelikli olarak görülen başka mesajlaşma uygulamaları da bulunuyor. Bunlardan birisi Viber. Viber, birçok anlamda Whatsapp'la aynı özelliğe sahip ve Whatsapp'a rakip olabilecek nitelikte. Her iki uygulamada olan ortak özellikler şu şekilde;

3G, 4G ve Wi-Fi üzerinden bağlantı

Sesli ve video görüşmeleri

Fotoğraf, ses ve video klip gönderebilme

Google Asistan ve Siri uyumlu

İki uygulama da ücretsiz

Uçtan uca şifreleme

Özel grup sohbetleri

Android, ios ve Windows cihazlarla uyumlu

Windows ve Mac masaüstü uygulamaları

Whatsapp kullananların Viber'ı tercih etmesini sağlayacak 5 farklı neden de şöyle sıralanıyor;

Masaüstü Erişimi

Masaüstü erişimini Whatsapp da sunuyor olsa da, Viber kullanıcılarına bu anlamda daha iyi bir deneyim sunuyor. Örneğin Whatsapp masaüstü sürümünde sesli arama yapmak mümkün değil fakat Viber'da sesli aramanızı da gerçekleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda yine görüntülü arama yapmanız da mümkün.

Gizli Sohbet

Eğer kimsenin görmesini istemediğiniz bir sohbet varsa, Viber üzerinden bu sohbeti gizleyebiliyorsunuz. Bunu, sohbet edilen kişi ve grubun adına tıklayarak, Sohbet bilgisi> sohbeti gizle seçenekleriyle yapabilirsiniz.

VoIP Özellikleri

Whatsapp, uygulamayı kullanan herkesi aramanıza imkan tanıyor. Viber ise bunun yanı sıra, uygulamayı kullanmayan kişileri de düşük bir ücretle aramanızı, VoIP özelliği ile sağlıyor.

Gizli Hesaplar ve Sohbetler

Genellikle markalar ve ünlüler tarafından kullanılan gizli hesaplara ve sohbetlere Viber içerisinde bulunan Genel butonuna basarak ulaşılıyor. Bu durum, Viber'daki bir kitleye erişimin kolaylaşmasını sağlıyor. Kendisini, 'dünyanın en kapsamlı iletişim deneyimi' olarak tanımlayan Viber, bunu destekler nitelikte özellikler sunmaya çalışıyor.

Oyun

Viber'ı Whatsapp'tan ayıran en dikkat çekici özelliklerden birisi de, Viber'da uygulamayı kullanan kişilerle beraber oyun oynayabilmeniz.





PAYLAŞ