WhatsApp'dan beklenen arşiv özelliği geldi - Haberler - indir.com

WhatsApp'dan beklenen arşiv özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-22 13:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir yeni özellikler üzerinde çalışan WhatsApp, arşivlenen sohbetler için yeni bir özellik yayımladı.

Son  dönemlerde her ne kadar gizlilik sözleşmesiyle tepki çekmiş olsa da hala dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp için uzun zamandır beklenen bir özellik yayımlandı. Yeni özellik sayesinde artık kullanıcılar arşivledikleri mesajları tamamen görmezden gelebilecekler. Aslına bakarsanız bu özellik pek de yeni sayılmaz. Şirket bu özellikle ilgili ilk olarak 2018 senesinde söz etmişti. Tatil modu özelliğiyle tanıtılan bu özellik birçok kullanıcı tarafından bilinmiyordu. Özelliği daha işlevsel hale getiren WhatsApp, "arşivlenmiş sohbetleri yok say" özelliğini Android kullanıcıları için beta sürümünde yayımladı.

WhatsApp, 15 Mayıs tarihinden sonra olacakları açıkladıWhatsApp, 15 Mayıs tarihinden sonra olacakları açıkladı

WhatsApp, iOS 9 desteğini sonlandırdı
Bildiğiniz gibi şuanda WhatsApp'ta arşivlediğiniz bir sohbetten yeni bir mesaj aldığınızda bu sohbet WhatsApp tarafından otomatik olarak arşivden çıkarılıyor. Ama yayımlanan yeni özellik ile birlikte bu durum artık tarihe karışacak. Bugünden itibaren arşivlediğiniz sohbetten yeni bir mesaj alsanız bile sohbet arşivden çıkarılmayacak. Dolayısıyla bir sohbeti arşivden manuel olarak çıkarmadığınız sürece o kullanıcıdan gelen mesajlar için yeni mesaj bildirimleri de almayacaksınız. WhatsApp, bu özelliği şimdilik seçili beta kullanıcılarına sunmuş durumda. Beta kullanıcıları için varsayılan olarak etkinleştirmiş durumda ama eğer devre dışı bırakmak istiyorsanız kolayca bu özelliği kapatabilirsiniz. Özelliği kapatmak için "Arşivlenmiş sohbetler" seçeneğinin altında, "Sohbetleri arşivlenmiş tut" seçeneğini seçerek aktifleştirebilir ya da aynı şekilde özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.


15 Mayıs'tan itibaren WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak?15 Mayıs'tan itibaren WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak?
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi WhatsApp için uyardıCumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi WhatsApp için uyardı

PAYLAŞ