WhatsApp'da, yerel işletmeleri bulmak kolaylaşıyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'da, yerel işletmeleri bulmak kolaylaşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-16 15:00:11
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler sohbet uygulaması WhatsApp, yeni bir özellik ile gelişiyor. Hem kullanıcılar hem de işletmeler için oldukça işlevsel olan bu özellik pek çok kolaylık sağlayacak gibi gözüküyor. 

En çok indirilen mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların işletmelere daha kolay bir şekilde ulaşması için yeni bir özelliği test etmeye başladı. Gizlilik sözleşmesinde yapılan bu güncellemeler sebebiyle kafa karışıklığına sebep olan bu platform, kullanıcılardan tepki almıştı. Bunun üzerine ise platform yetkilileri sözleşmeyi bekletmek zorunda kalmıştı. Fakat kısa bir sonra gizlilik ihlalleri sebebiyle İrlanda veri koruma düzenleyici tarafından para cezasına çarptırıldı. Son olarak ise Facebook'un sahip olduğu bu platform, yeni bir özellik daha kazandı.

Telegram, Whatsapp ile dalga geçtiTelegram, Whatsapp ile dalga geçti

WhatsApp, uygulamanın işletme rehberini gözden geçiriyor

WhatsApp yetkilileri, Reuters'a söz konusu bu yeni özellik ile ilgili açıklamada bulundu. Facebook platformunun mesajlaşma uygulaması, bugün uygulama içerisinde ilk kez işletme arama özelliğini test etmeye başladı. Söz konusu bu yeni özellik, platform kullanıcılarının uygulama içerisindeki bir rehber yardımıyla mağazaları ve servisleri bulmasında yardımcı olacak. Brezilya, São Paulo‘daki test, Facebook’un servislerinde e-ticareti destekleme konusundaki en son özelliktir. 

Facebook'un ticari mesajlaşma sisteminden sorumlu olan başkan yardımcısı Matt Idema, bir röportajda "Bu, insanların WhatsApp’ta bir ticaret sürecini başlatmasının birincil yolu olabilir." dedi. Öyle ki WhatsApp, Facebook ve Instagram’dan farklı olarak uygulama içerisinde reklam yayınlanmıyor. Mesajlaşma uygulaması, küçük firmalar için özel bir uygulama ve daha büyük hacimli olan işletmelerin sistemlerini bağlaması adına bir tür yazılım arayüzü sundu. Bu sayede, platformda yer alan işletmelerin sayısı daha da arttı ve yeni bir gelir kaynağı elde edilmeye başlandı. COVID-19 salgınında online satışlar hızla artmaya devam ediyor. Bunun üzerine Facebook'da uygulama içi alışveriş özelliği kullanıma sundu. 

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Haziran ayı içerisinde bu konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Facebook'un Mağazalar özelliğinin birkaç ülke içerisinde WhatsApp'a genişleme sağlanacağının bilgisi verildi. WhatsApp, son yıllar içerisinde katalogları ve alışveriş sebepleri gibi alışveriş hizmetlerini kullanıcıların beğenisine sundu. WhatsApp, yeni testin belirli São Paulo bölgelerinde gıda, perakende ve yerel servisler gibi kategorilerdeki pek çok iletmenin kapatılacağını dile getirdi. Odema, özelliği daha da genişletmek için Hindistan ve Endonezya’nın iyi adaylar olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda Idema, WhatsApp’ın gelecek süreçlerde uygulama içi reklamlar sunma ihtimalini de yalanlamadı. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Whatsapp Kasım ayından itibaren 48 telefon modelinde çalışmayacakWhatsapp Kasım ayından itibaren 48 telefon modelinde çalışmayacak
Whatsapp son görülme gizlemeye yeni bir özellik eklemeyi planlıyorWhatsapp son görülme gizlemeye yeni bir özellik eklemeyi planlıyor
Whatsapp'ta gerçekten uçtan uca şifreleme var mı?Whatsapp'ta gerçekten uçtan uca şifreleme var mı?

PAYLAŞ