Whatsapp'da numaraların yerini QR kodlar alacak - Haberler - indir.com

Whatsapp'da numaraların yerini QR kodlar alacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-05 14:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

WhatsApp’ın beta sürümleri için yayınlanan kodlarda inceleme yapan WABetaInfo tarafından uygulamaya gelecek olan bazı yeni özellikler ortaya çıkarıldı. Bu noktada WhatsApp bu yılın Mayıs ayında uygulama için QR kod kısayolunun testleri ortaya çıkmıştı. WhatsApp’ın Beta sürümünü inceleyen isim WABetaInfo şimdi ise Twitter üzerinde yaptığı bir paylaşım ile beraber uygulamaya yakın bir zamanda QR kod okuyucusu geleceğini açıkladı. Bu özellik Android’in 2.19.189 beta güncellemesinde tespit edilmiş durumda.

WhatsApp’a Yeni QR Kod Özelliği Geliyor

WhatsApp Durumları Diğer Uygulamalarla BirleşiyorWhatsApp Durumları Diğer Uygulamalarla Birleşiyor

Bu yeni özellik ile beraber artık QR kod tarama işlemi yapılarak bir kişiyi telefona kayıt edebilecek veya kod ile kendi bilgilerinizi paylaşmanız mümkün olacak. WhatsApp bu özelliği güvenlik amacıyla dilerseniz devre dışı bırakabileceğinizi de ifade ediyor. Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ın Android sürümünde ortaya çıkan tek özellik bundan ibaret kalmıyor. Öyle ki resim içinde resim özelliğine de yeni bir detay ekleniyor. Bu noktada artık kullanıcılar sohbetler arasında geçiş yapsalar bile içerik oynatılmaya devam edilecek.

WhatsApp’ın Android sürümünde ortaya çıkan QR kod özelliği yakın bir zaman tüm kullanıcılara gelmesi bekleniyor. Bir süre sonra ise iOS kullanıcıları için verilmesi bekleniyor. WhatsApp’ın Android üzerinde Google Play Store’dan Beta sürümüne geçiş yapabilir ve uygulamaya gelen en yeni özellikleri daha önce deneyimleme imkanına sahip olacağınızı belirtelim. Bu özelliğin henüz hangi güncelleme ile sunulacağı belli olmuş değil.  


Whatsapp, Instagram ve Facebook ÇöktüWhatsapp, Instagram ve Facebook Çöktü
WhatsApp'ın çöküşünden sonra bakanlıktan şaşırtan açıklama!WhatsApp'ın çöküşünden sonra bakanlıktan şaşırtan açıklama!

PAYLAŞ