WhatsApp'da Netflix virüsü yayılıyor! - Haberler - indir.com

WhatsApp'da Netflix virüsü yayılıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-08 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Hackerların, Netflix virüsüyle WhatsApp platformunu hedef aldı. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, WhatsApp mesajlaşlarınızı otomatik bir şekilde yanıt vererek kötü amaçlı yazılım yapmayı amaçlayan sahte bir Netflix uygulamasını Play Store'da olduğunu testip ettiğini açıkladı. bu açıklamanın ardından uygulama mağazadan kaldırıldı. Fakat yine de dikkat etmek gerekiyor. Peki, bu virüs telefonlara nasıl bulaşıyor ve çalışma prensipleri nasıl?

Bu yılın ilk aylarında, güvenlik firması Check Point Research, FlixOnline adlı bir uygulamanın Netflix görünümünü aldığını ve WhatsApp mesajları aracılığıyla iki aylık ücretsiz abonelik sunduğunu keşfetti. Bu mesajda yer alan bir bağlantı, kredi kartı bilgilerini almak için sizi farklı bir siteye yönlendiriyordu. Yönlendirme linkine tıkladığında ise parasından oluyordu. 

WhatsApp sohbet yedekleri şifrelenebilecekWhatsApp sohbet yedekleri şifrelenebilecek

Check Point'ten araştırmacılar, yer paylaşımının kötü amaçlı yazılımlar tarafından sahte girişler hazırlamak ve mevcut uygulamaların üzerinde sahte pencereler hazırlayarak kulalnıcı kimlik bilgilerini çalmak için kullandığını dile getirdi.  Bu virüslü uygulama WhatsApp'tan arkadaşlarınıza; "Karantina nedeniyle (Coronavirüs) Ücretsiz 2 Aylık Netflix Premium üyelik kazandınız. Linke tıklayın ve hediyenizi alın." şeklinde mesaj gönderiyor. Popüler platform Netflix, kullanıcıları dolandıran bir uygulamalar ve web sitelerini hedef olan hack olayları yeni bir durum değildir. Netflix, 2020 yılının 1. çeyreğinde kimlik avı saldırıları için en çok kullanılan markalardan biriydi. Bu gibi olaylarda özellikle de ücretsiz kelimesi geçen mesajlara atlamanız tavsiye ediliyor. Bu devirde kimsenin birine ücretsiz bir şey vermeyeceğini düşünürsek bu gibi tuzaklara da düşmemiz gerekir. 

 


WhatsApp CEO'u gizlilik sözleşmesi hakkında yeni açıklama yaptıWhatsApp CEO'u gizlilik sözleşmesi hakkında yeni açıklama yaptı
WhatsApp arşivlenen sohbetler için yenilikler geliyorWhatsApp arşivlenen sohbetler için yenilikler geliyor
WhatsApp sesli mesajlar hızlandırılabilecekWhatsApp sesli mesajlar hızlandırılabilecek

PAYLAŞ