WhatsApp'da Ekran Görüntüsü Dönemi Sona Eriyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'da Ekran Görüntüsü Dönemi Sona Eriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-19 18:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Whatsapp'a yeni güncellemeyle mesajların ekran görüntüsünü almak kaldırılıyor!

Son dönemlerin en yaygı iletişim ağı olan Whatsapp yeni bir güncelleme getireceğini açıklamıştı. Merakla beklenen güncellemenin yeni özellikleri belli oldu. Whatsapp Messenger uygulamasının 2.19.106 sürümünde uygulama telefonlardan artık ekran görüntüsü almaya izin vermeyecek. 

WhatsApp'a Tatil Modu Özelliği GeliyorWhatsApp'a Tatil Modu Özelliği Geliyor

Özellikle genç kullanıcı kitlesinde yaygın olan konuşmaların ekran görüntüsü alınması ve bunları üçüncü şahıslarla paylaşılmasının Whatsapp Messenger'ın gizlilik ilkelerine aykırı olması durumuna çözüm getiren geliştirmeciler "Ss" kavramını artık ortadan kaldırıyor. Bunu yapmalarındaki amaç ise bu görüntülerin kötüye kullanımları engellemek ve önüne geçmek. Bu özellik Whatsapp'dan sonra geliştirilen Telegram uygulamasında da mevcuttu. 

Başkasının WhatsApp Hesabına Nasıl Girilir?

Amaç Kötü Yazılımları Engellemek

Whatsapp Messenger dünya çapında şuana kadar en yayın olan iletişim ağı. Kullanıcı sayısı gittikçe artış kazanan uygulamanın aktif kullanıcı sayısı 2.1 milyara ulaşan Whatsapp bu güncellemede yer alan sürümüyle kullanıcılarının konuşmalarını kısıtlamayı değil, kötü amaçlı yazılımların konuşmalarınıza erişimi engellemeye çalışıyor. İnternet ağında olan birçok güvenlik açığının ortaya çıkmasıyla birlikte henüz böyle bir durum yaşanmamış olmasına rağmen Whatsapp geliştiricileri olası bir duruma karşı önlem almayı tercih etti. 

Parmak İzi Özelliği

2.19.106  sürümünde geliştirilen güvenlik özelliklerinden biri de, Whatsapp mesajlarının parmak iziyle kilitlene bilecek olması. Bu özellik kullanıcıların Whatsapp Messenger uygulamasına, akıllı telefonlarında olduğu gibi parmak izi koruması getirebilmesine imkan tanıyor. Sosyal ağ uygulamalarında şimdiye kadar en gelişmiş güncellemeye imza atan Whatsapp'ın diğer bir güncellemesi ise kullanıcıların severek kullandığı çıkartmalar ve emojiler üzerine. Artık emojiler ve çıkartmalar sık kullanım kategorilerine gruplandırılacak. 2.19.106  sürümü şuan deneme aşmasında olsa da, geliştirme ekibi sürümü kullanıcıya en kısa zamanda sunacağını açıkladı.


WhatsApp'ta Konuşmalar Nasıl Sessize Alınır?WhatsApp'ta Konuşmalar Nasıl Sessize Alınır?

PAYLAŞ