WhatsApp'a Yeni Dosya Format Destekleri Geldi - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Yeni Dosya Format Destekleri Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-14 11:00:18
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için bir süre önce yaptığımız haber ile şirketin daha fazla dosya uzantısı desteği getireceğini haberlerimizde belirtmiştik. Şimdi ise söz konusu bu uygulamaya yayınlanan güncelleme ile yeni bazı dosya format ve seçenekler getiriliyor. Normal şartlarda WhatsApp üzerinden karşıdaki arkadaşınıza PDF dışında bir dosya göndermek mümkün olmuyordu. Ancak gelen destek ile artık PDF dışındaki dosya türlerini de göndermek mümkün bir hal aldı. WhatsApp?ın resmi internet sitesinin paylaştığı detaylara göre karşı tarafa gönderilen dosya boyutu noktasında 100 MB?lık bir sınır getirilmiş durumda.

İfade edilenlere göre ve farklı kaynaklara göre iPhone kullanıcılarının daha büyük dosya  içeriklerinide gönderebildiği ortaya çıktığı ifade ediliyor. WhatsApp?a gelen güncelleme ile sadece dosya transferlerinde değişiklik ve yenilik olmayacak. Pratiklik anlamında yeni getirilen bir özelliğe göre kullanıcılar telefonlarında yer alan fotoğrafları ve videoları uygulama içerisindeki yer alan kamera simgesini yukarıya doğru sürükleyerek görebilecekler. Ayrıca tek seferde karşı tarafa gönderilen toplu fotoğraf ve video içerikleride bir hayli kolay bir hal alacak.  Bu noktada fotoğraflar sadece 5 fotoğrafın küçük resminin gözüktüğü bir galeri içinde gönderilecek.

Diğer yandan WhatsApp bu yeni güncelleme ile foroğraf sıkıştırma işlemine son verecek ve fotoğraflar karşı tarafa tamamen orijinal kalite ile gönderilebilecek. Ayrıca yazının üstüne basılı tutarak yazıda italik yana eğme, kalınlaştırma ve benzeri metin işlemlerini seçmek bir hayli basit olacak. Sürekli güncellemeler ile yenilikler almaya devam eden WhatsApp?a sırasıyla siri entegrasyonu, fotoğraf filtreleri gibi yeniliklerde sunulmuştu. Yeni güncellemenin iOS ve Android kullanıcılara sunulması bekleniyor.





PAYLAŞ