WhatsApp'a Yeni Bir Özellik Daha Geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Yeni Bir Özellik Daha Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-09 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp için her ne kadar kullanıcı deneyimini iyileştirecek özellikler sunulmaya devam ediliyor. Son olarak kullanıcıların WhatsApp verilerini indirebileceği bir özellik daha platforma eklenmişti. Ancak şimdi ise şirket güvenliğe yönelik yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu noktada platform için yalan haber yayılımlarının önüne geçilebilmesi ve zararlı linklerin paylaşımının engellenebilmesi için yeni bir özelliğin ekleneceği ortaya çıktı. Daha çok şüpheli yada zararlı linklerin hakkında yeni özellik kullanıcılara uyarılar ile haber verecek. WhatsApp Beta'da ortaya çıkan yeni özellik ile sohbet içerisinde gönderilen linkler söz konusu olacak.

Bu noktada gönderilen linkler sistem tarafından analiz edilerek zararlı yada bir sahte içerik kontrolü sağlanacak. Link şüpheli ise kırmızı renge dönüşecek. Ancak kullanıcı yinede bu linke tıklar ise WhatsApp tarafından bir uyarı mesajı açılacak ve ekranda açılacak olan linkin zararlı olabileceğine dair bir uyarı sunulacak. WhatsApp atılan bir linkin analiz ve güvenlik kontolünü sağlar iken server'lara bir veri yollamayacak ve buda mesaj gizliliğini sağlamış olacak. Herhangi bir bilginiz veya mesaj içerikleriniz kontrol ve analiz noktasında herhangi bir kimse ve şirketler ile paylaşılmayacak.

Bu yeni özelliğin şuan için geliştirme aşamasında olduğu bilinirken, kullanıcılara sunulduğu zaman artık şüpheli linkler bildirilmeye başlanacak. WhatsApp cephesinden bu yeni özelliğin kullanım tarihine yönelik bir açıklama sunulmazken, şuan için Beta sürecinde testlerin devam ettiği biliniyor. Beta sürecinden çıktıktan sonra güncelleme ile hem iOS hemde Android platformundaki tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir olacak. Bakalım WhatsApp kullanıcı güvenliği ve gizliliğine yönelik daha ne gibi yenilikler sunacak yakın zamanda göreceğiz.





PAYLAŞ