WhatsApp'a yakın zamanda gelmesini beklenen 3 özellik - Haberler - indir.com

WhatsApp'a yakın zamanda gelmesini beklenen 3 özellik

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-13 15:05:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, yeni güncellemelerle kullanıcılarının uygulama deneyimi de arttırıyor. Çıkış yaptığı günden bugüne kadar kullanıcılarını birçok yeni özellikle buluşturarak vazgeçilmez haline gelen Whatsapp’ın bir süredir birkaç yeni özellik üzerinde çalışmalar yürüttüğü biliniyordu. Uzun bir süredir kullanıcıların merakla beklediği bu özelliklerin yakında kullanıma sunulacağı öğrenildi. Peki Whatsapp hangi yenilikleri kullanıcılara sunacak? 

Whatsapp günümüzde pek çok akıllı telefonda kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması. Kullanıcıların ilk tercihleri arasında yer alan uygulamanın popülerliğini koruması için geliştiricilere de büyük bir yük düşüyor.  

WhatsApp Android sürümünde parmak iziyle açılacakWhatsApp Android sürümünde parmak iziyle açılacak

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Whatsapp’ın yeni özellikler üzerinde çalıştığını sizlerle paylaşıyorduk. Bu özellikler bazen kısa süre içerisinde kullanıma açılıyordu, ancak bazı özellikler ise uzun bir süre geçmesine rağmen hala devreye girmemişti. Bu durumda uygulamanın zaman zaman bazı söz konusu özelliklerden vazgeçtiğini ya da ertelediğini söylemek mümkün. Ancak bunlara karşılık olarak Whatsapp’tan üç yeni özellik haberi geldi 

Çoklu Platform Desteği Geliyor 

Whatsapp'a yeni gelecek güncelleme ile yeni bir devir başlıyor

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda WABetaInfo, Whatsapp’ın kullanıcılara çoklu platform desteği sunmak için çalışmalar yürüttüğünün haberini vermişti. Ancak bu bilginin üzerine Whatsapp’tan herhangi bir resmi açıklama gelmemesi üzerine teknoloji dünyasıyla yakından ilgilenen kullanıcılar meraklı bir bekleyiş içerisine girmişti. Whatsapp geliştiricilerinden hala resmi bir açıklama olmasa da WABetaInfo, şirketin çoklu platform desteğini kullanıcılara sunacağı yönündeki açıklamalarını yeniledi. 

Bu özelliğin pek çok kullanıcıyı mutlu edecek bir özellik olduğunu söyleyebiliriz. Çoklu platform desteği ile birlikte, uygulama kullanıcılara tek Whatsapp hesabıyla bilgisayar, telefon ve tablet gibi farklı cihazlar üzerinden profillerine ve sohbet paneline rahatlıkla erişmesini sağlayacak. Ancak bu durumun risk yarattığı bir noktada bulunuyor. Söz konusu özelliğin devreye girmesiyle birlikte Whatsapp’ın mesajların kullanıcılar arasında gizli kalmasını sağlayan uçtan uca şifreleme yöntemini de yenilemesi gerekecek. 

Boomerang videolar oluşturulabilecek 

Gelen sızıntılara göre Whatsapp, bir süredir kullanıcılara “Boomerang” videolar oluşturabilme imkanı tanımaya çalışıyor. Instagram’da hali hazırda bulunan ve kullanıcılar tarafından çok tercih edilen bu özelliğin Whatsapp’ta yer alacağından emin olmasak da, her iki platformun da aynı şirkete bağlı olduğunu düşünürsek, özelliğin Whatsapp’a entegre edilmesi imkansız gibi durmuyor. Ancak geliştiricilerin söz konusu bu özellik için biraz daha zamana ihtiyacı olduğu da bir gerçek. Çünkü bu özellik Whatasapp’a getirilirken gizlilik ayarlarının da yenilenmesi gerekiyor. Sızıntılar hakkında Whatsapp’tan bir açıklama gelmedi ancak WABetaInfo özellikle ilgili bir video paylaştı. Bu da bize geliştiricilerin “Boomerang” özelliğini test aşamasında olduğunu gösteriyor. 

iOS'da mesajlar bildirim üzerinden sesli okunabilecek 

Whatsapp, iPhone için yeni güncelleme aldı

Whatsapp’ın iOS cihazlarda bildirimlerden sesli mesaj okuma özelliğini test aşamasına girdiği bilinmekte. Buda söz konusu özelliğin yakın bir zamanda kullanıcılara sunulabileceği anlamına geliyor. Bu özellik sayesinde Apple kullanıcılarının mesajları okumak için uygulamayı açmasına gerek kalmadan, gelen mesajlar bildirim ekranındayken sesli okuma özelliğine sahip olacaklar. Bunun yanı sıra bu özellik, gelen sesli mesajlarında bildirim ekranındayken açılabilmesini mümkün kılıyor 

Karanlık Mod desteği geliyor 

Tüm bu özelliklere ek olarak sizlerle paylaşmak istediğimiz bir diğer yenilik ise Whatsapp’ın yakında kullanıcılara sunmasını beklediğimiz “Karanlık Mod” desteği. Bildiğiniz üzere artık birçok uygulamanın “Karanlık Mod” desteği bulunuyor. Bu uygulamalar arasına dahil olarak kullanıcılarının uygulama deneyimini arttırmak isteyen şirketin yakın zamanda bu özelliği kullanıma açacağı yönünde ciddi söylentiler bulunmakta. 


Whatsapp tema mı değiştiriyor?Whatsapp tema mı değiştiriyor?
WhatsApp’a Android tarafında gelen sevindirici özellikWhatsApp’a Android tarafında gelen sevindirici özellik

Whatsapp Boomerang Özelliği


PAYLAŞ