WhatsApp'a Tatil Modu Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Tatil Modu Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-12 15:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp için yeni özellikler gelmeye devam ediyor. WhatsApp baktığımız zaman daha çok gelişmekte olan ülkelerde SMS’lere göre oldukça fazla bir kullanım oranına sahip durumda. Düzenli olarak kullanan kullanıcılar günde 100’lerce mesajın aktığı arkadaş gruplarında bulunabiliyorlar. Ancak bunca mesaj karmaşası arasında, bir mola vermek isteyebilirsiniz. Bu kalabalık grupları ana sohbetlerinizin üzerinde görmek istemiyorsanız, WhatsApp’a gelecek olan yeni bir özellik sizi bu sorundan kurtaracaktır. Şimdi ise WhatsApp için bir süredir gelmesi beklenen tatil modu yakında geliyor.

WhatsApp’a Tatil Modu Geliyor

WhatsApp Business iOS kullanımına açıldı!WhatsApp Business iOS kullanımına açıldı!

Ekim ayı ile beraber WhatsApp uygulamasına bir tatil modu geleceği konuşuluyordu. Ancak bir süre ses çıkmayan uygulamadan, şimdi ise Android 2.19.101 sürümü ile beraber şirketin bu özellik üzerinde çalıştığı netleşmiş oldu. Bu gelecek olan güncelleme ile beraber başlıca olarak arşivlenmiş sohbetler kendi alt menü seçeneğine sahip olacak. Bu sayede arşivlenmiş sohbetlerinize erişmek için, menüler arasında gezmenize gerek kalmayacak. Diğer yandan alt menüde tek tıklama ile bu sohbetlerinize erişmek mümkün olacak. Bu özelliğin yeni Beta sürüm ile beraber kullanılabilir olduğunu belirtelim.

Asıl beklenen tatil modu özelliği ise “Arşivlenmiş sohbetleri yok say” olarak adlandırılıyor. Bu özellik ile beraber arşivlenmiş sohbetlere mesaj geldiği zaman normal ana mesajlarınızın içerisine karışmasını engelleyecek. Bu sayede kalabalık grupları arşivlediğiniz zaman, orada dönen mesajlaşmaları ekranın en üstünde rahatsız edici bir şekilde görmeyeceksiniz. Özellik henüz geliştirilme aşamasında olduğu için henüz küçük bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılabiliyor. Yakın zamanda Android için sunulacak olan nihai güncelleme sürümü ile özelliğin tam anlamıyla gelmesi bekleniyor.

Android cephesine geldikten sonra ise yakın bir zamanda iOS için de söz konusu yeniliğin sunulması bekleniyor.  


WhatsApp'a hızlı kişi ekleme özelliği geldi!WhatsApp'a hızlı kişi ekleme özelliği geldi!

PAYLAŞ