WhatsApp'a Sesli Arama Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Sesli Arama Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Geçen hafta Facebook'a 16 milyar dolar bedel ile satılarak dünyada büyük yankı uyandıran WhatsApp'ın CEO'su Jan Koum, uygulamanın gelecek planları hakkında açıklamalar yaptı.

Koum, 5 yaşını dolduran WhatsApp'in 465 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştığını açıklayarak, günlük aktif kullanıcı sayısının 330 milyon olduğunu söyledi. Geçen haftaki satışın ardından 15 milyon yeni kullanıcı kazandığını da sözlerine ekleyen Koum, WhatsApp'in bu yılın ikinci çeyreğinde sesli arama özelliği kazanacağını da duyurdu.

WhatsApp CEO Jan Koum

Bugüne kadar yaptığı en büyük güncellemelerden birisi olacak olan yeni sesli arama özelliği, WhatsApp'in BBM, Skype ve Line gibi mesajlaşma uygulamalarından geri kalmamak için yapacağı en büyük adım olacak.

Popüler mesajlaşma uygulamasına sesli arama özelliğini getirerek yazılı iletişimden sesli iletişime geçişini ilan eden WhatsApp, Facebook gibi dünyaca ünlü reklam zengini bir platformunda kanatları altında bulunmasına rağmen uygulama üzerinde reklam göstermeme politikasından da vazgeçmeyeceği gibi sesli arama özelliğinin gelmesiyle birlikte WhatsApp'ın ana değerleri ve özelliklerinin de korunmaya devam edileceği Koum tarafından yapılan açıklamada yer alıyor.

WhatsApp'in sesli arama özelliği öncelikle Android ve iOS platformlarına sonrasında ise Nokia ve Blackberry uygulamalarına geleceğini de buradan belirtelim.





PAYLAŞ