WhatsApp'a Parmak İzi Kilidi Nasıl Koyulur? - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Parmak İzi Kilidi Nasıl Koyulur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-23 13:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Dünyanın en büyük online sohbet uygulaması olarak yıllardır vazgeçilmezimiz olan WhatsApp uygulaması elbette ki herkes için özel bir alandır. Gerek kişisel sohbetlerde iş amaçlı kullanımlarda WhatsApp, korunması gereken en önemli uygulamalardan biridir. Koruma konusunu önemli olarak değerlendiren şirket, iPhone cihazlarda bulunan yüz tanıma ve parmak izi güvenlik özelliklerini WhatsApp uygulamasında kullanıma sundu. WhatsApp uygulaması parmak izi okuyucu özelliği ile nasıl açılır ve WhatsApp parmak izi okuyucu özelliği ile nasıl kapatılır soruları Apple Foni ile cevap buluyor. WhatsApp sohbet uygulamasını parmak izi okuyucu ile açma ve kapatma adımlarını yazımızda değerlendireceğiz. 

Sohbet amacıyla kullanılan WhatsApp uygulamasını şifrelemek amacıyla yardımcı uygulamalardan faydalanan kullanıcılar, ekstra üçüncü parti uygulamalara gerek kalmadan WhatsApp uygulamasını şifreleme sistemini kendi bünyesine ekledi. WhatsApp uygulamasını açtığınız anda parmak izi okutma ve yüz tanıma özelliklerini güvenlik amacıyla kullanabilirsiniz. Fakat bu özelliği destekleyen cihazlara sahip olmanız gerekiyor. Parmak izi için iPhone 5s ile başlayıp iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 modellerinde ve hem parmak izi hem de yüz tanıma iPhone 8, Plus, iPhone XR, iPhone XS ve Max modellerinde kullanılabilir durumdadır. Parmak izi okuma sorunu ile karşı karşıya gelen kullanıcılar akıllı cihazların iOS sürümlerini kontrol edebilirler. WhatsApp yüz tanıma ve WhatsApp parmak izi okuyucu yani WhatsApp Touch ID ve WhatsApp Face ID kullanımı nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını yazımızın içeriğinde bulabileceksiniz. 

WhatsApp'ta Konuşmalar Nasıl Sessize Alınır?WhatsApp'ta Konuşmalar Nasıl Sessize Alınır?

WhatsApp parmak izi okuyucu açma ayarları

- Whatsapp uygulamasından ayarlar sekmesine girip işlemlerinize devam edeceksiniz

- Ayarlar kısmından sonra gizlilik seçeneklerine dokunun

- Burada alt kısma inerek ekran kilidi yazısına dokunun

- Touch ID iste‘ yi açın veya yüz tanıma için Face ID iste‘ yi açın

WhatsApp uygulamasından yüz tanıma açma kapatma işlemlerini aynı bölüm üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. WhatsApp parmak izini okumuyor veya WhatsApp yüz tanımıyor sorunu ile karşılaşanlar kameranın merceğini çizilmeyecek şekilde ve parmak izi okuyucu temizleyebilirler. Son zamanların en önemli sorunlarından biri elbette ki güvenlik. Akıllı cihazınız çalındığında ya da kaybolduğunda verilerinize kimsenin erişmesini istemiyorsanız güvenlik adımlarını sağlam bir şekilde yapmanız gerekiyor. Akıllı cihazınızı ilk aşamada güvenlik şifreleri ile koruyor olsanız da en özel uygulamanızı yani WhatsApp uygulamasını da yüz tanıma ya da parmak izi okuyucu sistemi ile çok daha korunaklı hale getirebilirsiniz. 

Bununla beraber aynı zamanda farklı kişilerinde akıllı cihazınızda özel olan dosyalarınıza ya da sohbetlerinize erişmesini istemiyorsanız yine bu şekilde bir sistem ile WhatsApp uygulamanızı koruyabilirsiniz. Ailenizden, sevgilinizden ya da meraklı arkadaşlarınızdan WhatsApp sohbetlerinizi saklamakta güçlük çekiyorsanız parmak izi okuyucu sistemi ya da yüz tanıma sistemi sayesinde uygulamanızı sadece bir kaç adım ile çok daha korunaklı bir hale getireceksiniz. Bu adımları takip etmek için sizde yazımızın içeriklerinden faydalanabilirsiniz. Üstelik bu işlemleri gerçekleştirmek son derece kolaydır. 


WhatsApp'a Animasyonlu Çıkartmalar GeliyorWhatsApp'a Animasyonlu Çıkartmalar Geliyor
Hepsiburada, Whatsapp'tan Destek Vermeye Başladı!Hepsiburada, Whatsapp'tan Destek Vermeye Başladı!
WhatsApp'da Ekran Görüntüsü Dönemi Sona EriyorWhatsApp'da Ekran Görüntüsü Dönemi Sona Eriyor

PAYLAŞ