WhatsApp'a Kişisel Verileri Koruma Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Kişisel Verileri Koruma Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-15 09:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp'ın son zamanlarda mesaj verileri hakkında bazı problemleri bulunuyordu. Bu noktada şirket 'kişisel verileri koruma' adlı yeni bir özelliğini uygulamaya ekliyor. Bu yeni özelliğin önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Gelen yeni sızıntılara göre 2.18.50 sürümü ile gelecek Android Beta sürümünde bu yeni özellik gözüktü. Hesap ayarları kısmında seçenekler arasında 'tüm verilerimi indir' adlı bir seçeneğin eklendiği gözüküyor.

Normal şartlarda WhatsApp, Facebook'un sahip olduğu bir uygulama olduğu için kullanıcı verilerini Instagram ve Facebook platformları ile de paylaşılıyor ve bu sayede kullanıcıların mesajları ile ilgi alanları tespit edilerek buna göre platformlarda reklam gösterimi sağlanıyor. Ancak bu veri paylaşımı gizliliği ihlal eden bir durum olduğu için uygulama Avrupa'da bir hayli eleştirilere sebep olmuştu. Tüm bu durumlar sonrasında ise uygulamaya kullanıcıların verilerini daha fazla kontrol etme imkanı getirilecek.

Kullanıcılar tüm verilerini indirirler ise WhatsApp serverlarından verileri silinecek ve bunun için bir istek gönderilecek ve 30 gün içerisinde mesajları serverlardan silinmiş olacak. Bu yeni özelliğin 25 Mayıs'tan itibaren kullanımda olması bekleniyor.





PAYLAŞ