WhatsApp'a kaybolan mesaj özelliği geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'a kaybolan mesaj özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-01 13:00:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

WhatsApp Beta sürümünü kullanan kullanıcılar kaybolan mesaj özelliği test etmeye başladı. WhatsApp Snapchat'teki başka bir özelliği de böylece bünyesine katmayı başardı.

Sosyal ağlarda ya da mobil uygulamalardaki özellikler geliştiriciler tarafından çoğunlukla kopyalanıyor. Özellikle Instagram için Snapchat özelliklerinin teker teker Instagram'a eklenmiş olması, bir dönem ciddi tartışmaların yaşanmasına neden olmuştu. WhatsApp için geliştirilen yeni bir özellik ise Snapchat'teki farklı bir özelliği yeniden alındığını gösterdi.

WhatsApp sesli mesajlarda bir yenilik daha getiriyorWhatsApp sesli mesajlarda bir yenilik daha getiriyor

WhatsApp Beta sürümü için kaydı bulunan kullanıcılar yayınlanan son güncelleme ile birlikte uygulama üzerinden kaybolan mesaj gönderme özelliğini kullanma fırsatı elde etti. Bugüne kadar herhangi bir sızdırma yapılmamış olsa da mevcut gelişmeye dair ilk açıklamalar Facebook kurucu ortağı Mark Zuckerberg’den gelmişti. Mark Zuckerberg, WABetaInfo ile grup sohbeti yaparken konu ile ilgili küçük detaylar aktarmıştı. Beta sürümünün yayınlanmış olması ise WhatsApp'a gelecek kaybolan mesaj özelliği ile ilgili daha fazla detaya ulaşılmasını sağladı.

WhatsApp’ın yeni özelliği nasıl çalışacak? 

WhatsApp için geliştirilen yeni özellik kullanıcıların görüntülendikten sonra silinmesi ile birlikte farklı bir deneyim sunacak. Özellikle okundu bilgilerinin açık tutulmasının oldukça önemli olduğu mevcut özellik, karşı tarafın mesajı okuyup okumadığını ve mesajın silinip silinmediğini öğrenilmesini sağlıyor. Karşı taraf mesajı okuduktan sonra ise mesaj kayboluyor.

Ancak kaybolan mesajlar için büyük bir handikap bulunuyor. Zira karşı tarafın mesajı okurken anlık olarak ekran görüntüsü alması halinde mesaj kaybolsa da bu mesajın kayıt altında tutulabilmesi mümkün. Fotoğraf ya da video gibi farklı içeriklerinin desteklendiği kaybolan mesajların, bu bakımdan ne kadar işe yarayacağı tam olarak bilinemiyor.

Kısa süre içerisinde iOS’a gelecek

İlk olarak Android işletim sistemi için başlatılan Beta testleri, kısa süre içerisinde iOS platformuna da getirilecek. Eğer WhatsApp için Beta kaydınız bulunuyorsa, uygulama için yapacağınız güncellemenin ardından mevcut kaybolan mesaj özelliğini sizler de deneyebilirsiniz. Özellikle medya paylaşımı sırasında ekranda yer almaya başlayacak bir kez görüntüle düğmesi ile mevcut paylaşımı yapabilir ve paylaşımın görüntülendikten sonra silinmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik yapacağınız bu gönderi de karşı tarafın Beta kullanıcısı olmasına gerek yok. 



PAYLAŞ