WhatsApp'a Google Drive Yedekleme Özelliği Geldi! - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Google Drive Yedekleme Özelliği Geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-10-08 10:30:16
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Bir çok yenilik ile kullanıcı sayısını ciddi oranda artıran ve sektörün en popüler mobil mesajlaşma platformu haline gelen WhatsApp, Android tarafında yeni bir güncelleme aldı. Platform artık Google Drive destekli çalışma gösterecek.

Popüler bulut depolama servisi Google Drive ile entegre edilen WhatsApp, bu yenilik sayesinde Android kullanıcılarına sohbet geçmişlerini Google Drive'de yedekleyebileceği imkan sunuyor.

WhatsApp - Google Drive

Kullanıcılar videoları, fotoğrafları sohbet geçmişini kısaca WhatsApp üzerinden yapılan tüm işlemleri Google Drive'da saklayabilecek. Böylece telefonun çalınma, kırılma, bozulma veya yenilenmesi durumunda hiçbir veri kaybı yaşanmamış olacak.

Bu hizmetten yararlanmak için sadece bir Google hesabı açmanız yeterli. Servise WhatsApp üzerinden erişebiliyorsunuz. Verilerinizi günlük, haftalık, aylık gibi zaman dilimlerinde yedekleyebiliyorsunuz. Bir de bunun yanında verilerini yedeklemek istemeyenler için "Asla" seçeneği mevcut.

WhatsApp Sohbetleri Google Drive'a Nasıl Yedeklenir?

WhatsApp'ı açın.

Menü Tuşu > Ayarlar > Sohbetler ve aramalar > Sohbet yedeği'ne gidin.

Google Drive'a yedekle'ye dokunun ve yedekleme sıklığı için Hiçbir zaman dışında birşey seçin.

Google Drive yedeklemenize başlamak için Yedekle'ye dokunun. Bu süreç bir kaç dakika alabilir.

Bu hizmet şimdilik sadece Android cihazlarda geçerli. Ancak ülkemizdeki Android kullanıcılarının da bu hizmeti kullanmaları için bir kaç ay beklemeleri gerekecek.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ