WhatsApp'a gelen 10 yeni özellik - Haberler - indir.com

WhatsApp'a gelen 10 yeni özellik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-29 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan WhatsApp, 2020 yılını oldukça yoğun geçiren isimlerden birisi oluyor. Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan mesajlaşma servisi bu yıl içinde de kullanıcılarına birbirinden fazla yenilikler sundu. Yıl içinde 30’dan fazla güncelleme sunan uygulama, bu güncellemeler ile beraber birçok yeniliğini uygulamaya getirmiş oldu. Bizde sizlere WhatsApp’ın 2020 yılında getirmiş olduğu önemli özellikleri sizler için derledik.

WhatsApp’ın 2020’de getirdiği özellikleri

WhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü konuşma geliyorWhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü konuşma geliyor

WhatsApp kaybolan mesajlar

Uygulamanın bir süredir beklenen kaybolan mesajlar özelliği de uygulamaya bu yıl dahil edildi. Kaybolan mesajlar özelliği ile mesaj gönderildikten 7 gün sonra kendiliğinden yok olan mesajlar gönderebilirsiniz. Bunu gerçekleştirmek için sohbetin profil resmine basın ve gelen seçeneklerden süreli mesaj seçeneğini açık hale getirmeniz gerekiyor.

WhatsApp Payments

2018 yılından beri Hindistan’da beta olarak piyasaya sürülen bu özellik ise bu yıl içinde Hindistan’da tam olarak kullanıma sunuldu. Bu özelliğin tıpkı WeChat uygulamasında olduğu gibi WhatsApp üzerinden para yollamanıza olanak sağlıyor. Uygulama şuan için Hindistan’da aktif olurken, henüz tüm dünyada aktif olmuş değil.

Kişiselleştirilebilir duvar kağıtları

WhatsApp’ın henüz yeni özelliklerinden olan bu yenilikte kullanıcılar her konuşma için farklı duvar kağıtları kullanmanıza olanak sağlıyor. Bu noktada artık tüm sohbetlerde tek bir duvar kağıdı kullanmanıza gerek kalmıyor.

Sohbetleri kalıcı olarak sessize alma

Bu yenilik gelene kadar sessize alama seçeneklerinde 8 saat, 1 hafta ve 1 yıl gibi bölümler yer alıyordu. Ancak 2020 yılında gelen yenilik ile artık kalıcı olarak sessize almak mümkün hale geldi.

Hareketli çıkartmalar

2020 yılında gelen özellikler arasında hareketli çıkartmalar da bulunuyor. Bu özellik ile arkadaşlarınıza hareketli çıkartmalar gönderebiliyorsunuz. Uygulama içinde dahili olarak dört adet çıkartma paketi bulunuyor.

Görüntülü grup görüşmeleri

WhatsApp’a gelen bu sevilen özellik ile artık kullanıcılar 8 kişiye kadar görüntülü WhatsApp grup aramaları gerçekleştirebiliyorlar.

Gelişmiş arama

Bu yenilik ile uygulama içinde sadece fotoğraf ve video değil, doküman, bağlantı, ses dosyası ve GIF gibi formatlar için de arama yapabilirsiniz.

QR kodları

Bu özellik ile beraber arkadaşlarınızı kolayca WhatsApp rehberinize dahil edebilirsiniz. Android tarafından WhatsApp’ı açarak diğer seçenekler ve Ayarlar simgesine basarak oradan adınızın yanında  yer alan QR koda dokunabilirsinizi.

iPhone tarafında ise WhatsApp > Ayarlar adımlarını izleyerek adınızın yanındaki QR simgesine dokunun.

Karanlık mod

2020’nin WhatsApp adına büyük yeniliklerinden birisi de “Karanlık Mod” oldu. Kullanıcıların uzun süredir beklediği koyu mod özelliği WhatsApp arayüzüne getirildi.


WhatsApp desteği sonlanan akıllı telefonlar açıklandıWhatsApp desteği sonlanan akıllı telefonlar açıklandı
WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir?WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir?

PAYLAŞ